Kvällsmys

Tilda: I kväll har mamma och jag slappat på den nya stora klösmöbeln framför tv-n. Jag låg på hennes mage lääänge. Det är så mysigt att ligga så för det blir så varmt och skönt. Nu ska jag flytta in till sängen i stället och fortsätta att sova där. Vi brukar oftast sova där alla tre; mamma, Otis och jag. Det är också mysigt!  *spinn*

Klösmöbler

Tilda: Idag har vi haft mycket att göra. Mamma kom hem med tre stora klösmöbler som hon ställde i det stora rummet. Hon sa att det är vår nya soffgrupp och att vi inte får klösa på möblerna, men vi lär ta alla chanser vi kan. De är helt perfekta att vässa klorna på!  :)  Hela eftermiddagen har Otis och jag tittat och luktat på dem. Vi har sprungit runt och över, krupit under och gömt oss bakom. Vi har hunnit sova lite på dem också. På olika platser, för att känna efter var man ligger bäst. Vi är eniga om att de duger, både till aktiviteter och som sovplats!

Havregryn

Otis: För någon vecka sedan åt jag havregryn. Det är kanske inte bland det vanligaste en katt äter, men jag tänkte att det skadar ju inte att prova. Det var inte lika gott som t.ex. tonfisk, kyckling eller leverpastej, men nu vet jag i alla fall hur det smakar. Det som var mindre bra var att min mage inte gillade det. Jag kräktes av det. Gissa om mamma blev fundersam när hon hittade en spya med havregryn i stället för kattmat eller en hårboll!  :P  Sedan när jag gick på toaletten fick jag lida för det där också. Mamma blev lite nervös när hon såg att det var blod i mitt bajs. Men som tur var gick det över efter en gång. Jag tror faktiskt inte att jag ska äta havregryn igen.

Var är Tilda?

Tilda: Ibland brukar jag gömma mig för mamma. Det är kul. När hon ska gå hemifrån brukar hon säga "Hej då" till Otis och mig, och då kollar hon samtidigt var vi är någonstans så att vi inte har råkat bli instängda i en garderob eller så. Men ibland gömmer jag mig så att hon inte vet var jag är. Då går hon runt och ropar på mig och letar på de ställen som hon tror att jag är. Under sängen, bakom tv-n, bakom skrivbordet och lite överallt. Men det är så lätta gömställen; jag försöker hitta svåra platser. Som t.ex. bakom böckerna i bokhyllan. Några gånger har jag gömt mig så bra att det har tagit så lång tid för henne att hitta mig att hon har missat bussen eller kommit försent till det hon ska göra. Hi hi!

Flugjakt

Tilda: För några dagar sedan dök det upp en liten fluga i köket. Sedan dess har det blivit några till, och i morse var det en hel flock. Mamma kallar dem för bananflugor och säger att de är äckliga. Hon skrattar lite elakt när hon lyckas ha ihjäl någon. Men jag tycker att det är roligt att jaga dem; de är riktigt snabba de små rackarna. Det är bäst att passa på nu, för mamma sa att om några dagar så ska det inte finnas en enda kvar. Hon vet tydligen vad hon ska göra för att de ska försvinna. Men det gör inget; jag jagar så länge det finns några att jaga. Sedan får jag hitta på något annat kul. :P

Kloklippardag

Otis: I går tyckte mamma att det var dags att klippa klorna på Tilda och mig. Hon började med mig. Jag anade att det var något lurt på gång när hon försökte locka in mig i badrummet. Självklart gick jag inte dit, i stället sprang jag in i sovrummet för att gömma mig under sängen. Mamma sprang efter. Hon fick tag på mig precis innan jag var i säkerhet. Typiskt!
Jag ligger på rygg i hennes knä när hon klipper, och jag vet att om jag ligger stilla så är det snabbt över. Lite kämpar jag så klart emot; men det är mest för syns skull. Tilda däremot; hon kämpar emot så mycket hon kan. Hon vägrar att ligga på rygg i mammas knä, så hon sprattlar, sparkar och vrider sig så att mamma inte kan hålla henne. I stället får mamma vänta tills Tilda ligger någonstans, då kan hon klippa en klo. Tilda brukar då resa på sig och gå iväg, så mamma får vänta tills Tilda har lagt sig någon annanstans och då kan hon klippa en klo till. Sedan går Tilda iväg igen och mamma får vänta. Klipp, Tilda går och mamma väntar. En klo i taget. Så där håller de på ända tills alla klor är klippta och det kan ta lååång tid. Både Tilda och jag är glada för att vi inte behöver göra det här så ofta. Det är nog mamma också!

Plastpåsar

Tilda: Jag tycker om att slicka på påsar. Alla sorters påsar går bra, men helst plastpåsar och då gärna sådana som prasslar lite. Ibland slickar jag även på andra saker, som t.ex. mammas väskor, speciellt på handtagen. Men det är prassliga plastpåsar som är mina favoriter. Mamma brukar säga till mig att sluta slicka, men då slickar jag bara ännu mer. Fort kan jag slicka också! Min tunga är riktigt snabb. Hobbe brukade också slicka på påsar. (Undrar om han gör det i katthimlen?) Men Otis är inte alls intresserad av att göra det. Han biter på elementen i stället. Vad är det som är roligt med det???

Zzz

Otis: Idag har det varit riktigt slappt. Inte för mamma; hon har tvättat, diskat och grejat. Men Tilda och jag har sovit hela dagen. Mamma tyckte att vi skulle hjälpa till lite här hemma; men då låtsades vi att vi inte hörde.
Nu har jag varit vaken en liten stund (måste ju äta också), men jag är lite trött så jag ska lägga mig och fortsätta att sova. Livet är allt bra skönt ibland!  :)  *Gäsp*

Mjölk är gott!

Otis: Vill bara berätta vad jag gjorde tidigare i kväll.  :P  Mamma tänkte äta framför tv-n i vardagsrummet där jag låg och slappade. Först bar hon in ett glas mjölk som hon ställde på bordet, och gick sedan till köket för att hämta maten. Då passade jag på! Snabbt som blixten hoppade jag upp på bordet och smakade på mjölken. Mmm, gott! Tänkte hinna färdigt innan hon kom tillbaka till rummet, men tyvärr tog hon mig på bar gärning med nosen i glaset och tungan långt ner i mjölken! Som tur är så blir mamma sällan riktigt arg på Tilda och mig, så hon sa bara åt mig att sluta och gick sedan och hällde upp ny mjölk åt sig själv. Men lite fick jag ju i alla fall!  :D  *Spinn*

MJAU!

Vi är två mysiga kissar som också vill blogga!

Vi som skriver är Otis (snygg kille med tjock päls), och Tilda (söt och busig tjej).
Förut var vi tre stycken, men vår kompis Hobbe for till katthimlen för snart ett år sedan.  :(  Vi saknar honom!

Vi bor tillsammans med "mamma" i en lägenhet med tre rum och kök. Våra dagar består mest av att äta och sova. Tror hon!!  :)  Vi hittar på en massa bus också, mest Tilda, men det är inte alltid som mamma upptäcker det. Ha ha!

Här kommer vi att skriva av oss lite, både om sådant som är roligt och sådant som är mindre roligt. Vi ska försöka att skriva så ofta vi kan!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0