Roliga leksaker

Tilda: Idag fick jag en ny sådan där grej som jag tycker är så rolig. De är avlånga och smala med ett hål i mitten. Mamma säger att de kallas sugrör. Jag brukar få dem efter att mamma har använt dem. Ikväll använde hon ett sådant och som vanligt fick jag det när hon hade lekt färdigt med det. Jag tycker att de är sååå roliga! Jag kan leka med dem jättelänge. Efter ett tag brukar jag leka in dem under klösmöbeln. Det är inte så roligt för det är ganska svårt att få ut dem. Men då är det bara att hoppas på att mamma snart ska leka med ett nytt så att jag kan få det också. En gång när mamma flyttade lite på en klösmöbel låg det elva stycken sådana där roliga under den!  :P

Ost

Otis: I förrgår lyckades jag slicka på mamma´s ost som hon hade ställt fram när hon skulle äta. Jag passade på när hon gick i väg för att hämta andra saker. Tyvärr hann jag inte sätta tänderna i den innan hon kom tillbaka, men jag fick ju slicka lite i alla fall. I morse var turen på min sida igen. Mamma glömde plocka bort osten när hon hade ätit färdigt, så jag slickade och slickade. Jag hann slicka en stund innan hon upptäckte osten och mig. Det var gott!  :)

Mamma och monstret

Otis: Idag har mamma gått omkring med det otäcka monstret som låter så mycket. Det är inte så roligt. Vi vet inte var vi ska gömma oss för mamma och monstret går till alla platser. Tilda är mycket räddare än jag, och hon springer det fortaste hon kan. Jag är lite rädd jag också men eftersom jag är en stor stark kille så visar inte jag det lika mycket. Mamma har hållit på och grejat med olika saker hela dagen. Hon tyckte att vi skulle hjälpa till lite också, men vi har mest bara sovit hela tiden förutom när monstret jagade oss. Snart dags att fortsätta att sova!  :)

Kyckling :-)

Tilda: I kväll har vi ätit kyckling. Det var jättegott! Mamma åt det och hon delade med sig till Otis och mig. Vi fick flera stora bitar var, så nu har jag magen full med kyckling!  :)


Rally

Otis: Tidigare i kväll var det rally här. Tilda sprang det fortaste hon kunde in i stora rummet, upp på klösmöblerna, ner bakom dem och runt, och sedan från början igen. Flera gånger utan att stanna. Till slut frågade mamma henne vad hon höll på med. Men hon fortsatte att springa lite till. Vad knäpp hon är! Springa så där utan anledning! Fattar inte att hon orkar...

Trubbiga klor

Tilda: Idag har mamma klippt klorna på oss. Det tycker inte jag om! Otis säger inte så mycket; han låter mamma klippa hans klor utan att han gör motstånd. Men jag gillar inte att hon tar tag i min tass och försöker klippa, så jag går iväg från henne. Då kommer hon efter mig med den där grejen som hon har och så fort jag lägger mig ner någonstans så försöker hon igen. Ibland hinner hon klippa en klo innan jag reser mig och går iväg, och hon följer efter. Jag hoppas alltid på att hon ska tröttna och ge upp, men det gör hon aldrig, så vi håller på så där en lång stund tills alla mina klor är klippta. Nu får jag börja om igen med att vässa dem ordentligt på mamma´s klösmöbler.

Tråk-Otis

Tilda: Jag tycker att det är roligt när jag och Otis busar, t.ex. när jag jagar honom eller han jagar mig. (Oftast är det jag som jagar honom.) Men den senaste tiden har inte Otis varit så sugen på det. När jag har försökt att få igång skojet genom att börja jaga honom så har han blivit sur och morrat åt mig.  :(  Jag tycker att han är tråkig som inte vill leka med mig! Jag vill ju busa!!!

Mamma är inte glad idag

Tilda: Mamma var inte så glad när hon kom hem idag. Hon sa ingenting till oss som hon brukar. Hon gav oss bara lite mat och sedan gick hon och lade sig på klösmöbeln. Jag lade mig brevid henne. Det verkade hon tycka om. Men hon sa ingenting då heller. Sedan låg vi bara där en lång stund. Hon har inte sagt någonting alls till oss på hela kvällen. Det är inget roligt när mamma är ledsen.  :(

Jagad

Otis: Får se hur mycket jag hinner skriva den här gången. Jag är nämligen jagad av Tilda. Hon har fått för sig att vi ska busa nu, så hon springer efter mig hela tiden. Men jag har inte alls lust med något bus i kväll, så jag försöker hålla mig undan. Nej! Nu kommer hon igen! Måste sticka... 

Festligt och otäckt

Tilda: Igår fick vi annan mat än den vi vanligtvis brukar äta. Mamma sa att det var för att det var en festlig dag. Jag vet inte vad som menas med det, men gott var det i alla fall och vi åt upp maten så fort vi kunde.

I natt började det plötsligt att låta så hemskt. Det smällde och smällde ute, och det höll på jättelänge. Jag var lite rädd för det var så otäckt och mamma var inte hemma. Otis var lite rädd han också. Efter en lång stund smällde det inte lika mycket längre och sedan kom mamma hem. Då blev vi glada!

RSS 2.0