Kött-tjuv

Otis: Jag tror att mamma blev lite sur på mig förut. Hon hade ställt fram sån´t där smaskigt kött som hon skulle äta. Hon gick iväg för att hämta något mer och då passade jag på! Jag åt så mycket jag hann innan hon kom tillbaka och när jag hörde henne säga mitt namn på det där sättet som hon gör när jag har gjort något bus så var det bara att springa! Som tur är så var hon inte sur så länge och sedan när hon åt så fick jag smaka lite sån´t där gott vitt kladd. 

Slappade ute i solen

Otis: Idag var mamma, Tilda och jag ute på det som mamma kallar balognen. Bankollen? Blakongen? Äsch... Vi var i alla fall därute alla tre. Det var soligt och skönt. Efter en stund hämtade mamma en sådan där grej som hon kammar oss med. Hon kammade mig jättelänge! Det var skönt. Min päls blev alldeles blank och fin. Mamma sa att något om att alla kattflickor skulle ramla eller nåt om de såg mig. Jag förstod inte vad hon menade. Men det spelar ingen roll. Jag blev i alla fall jättesnygg.  :)

Vill gå ut

Otis: Jag hoppas att mamma och jag ska gå ut snart igen. Det skulle vara kul. Då kanske Tilda vill följa med också. Hon är ju så mesig och vill stanna inne. Om hon bara kunde förstå att det är roligt att gå ut! Men samtidigt är det skönt att det bara är mamma och jag...
Förut i kväll åt mamma sånt där gott kött som hon kallar kyckling. Tilda och jag fick också smaka. Det var mumsigt!

Grottan var borta

Tilda: Förut hoppade jag upp på klösmöbeln för att lägga mig och sova en stund. I ena hörnet på klösmöbeln har det väldigt länge legat en sak som jag ibland kryper in under så att det blir som en grotta. Det är så varmt och mysigt att sova där. Det var det jag tänkte göra för en stund sedan. Men grottan var borta! Jag letade och letade, både där den brukar ligga och i andra hörnet på klösmöbeln. Jag tittade även ner på golvet, men jag kunde inte hitta den! Mamma såg att jag letade och hon förstod vad det var jag ville ha, och då berättade hon att hon tvättade min grotta. Så jag fick sova utan den. Men jag la mig brevid Otis i stället. Det är mysigt det också!  :)

Gott!

Tilda: Vi fick skinka av mamma i kväll. Det var riktigt mumsigt!  :)

Vind i pälsen

Otis: Idag var mamma och jag ute! Det var roligt! Tilda ville inte följa med, hon vägrade gå ut genom dörren så mamma lät henne stanna inne. Vad dum hon är som inte vill vara ute! Jag gillar i alla fall att gå ut och titta på alla spännande saker som finns där. Det var soligt och varmt ute, och det blåste skönt i pälsen. Jag åt en massa gräs och kräktes. Sedan åt jag lite mer gräs. Efter en stund gick vi in och då kräktes jag en gång till. Men det var roligt att vara ute idag, hoppas att vi går ut snart igen.  :)

Kanske gå ut

Otis: Mamma sa något om att vi kanske ska gå ut i morgon eller nästa dag eftersom det ska vara fint väder. Hoppas att vi gör det! Det ska bli kul!  :)

Väckte mamma

Tilda: I morse gick inte mamma upp fastän det där ljudet som låter nästan varje morgon hade låtit idag också. Jag väntade och väntade på att hon skulle vakna så att Otis och jag kunde få frukost. Till slut började jag bli riktigt hungrig. Då satte jag mig brevid mamma och började tvätta hennes hår, och då äntligen vaknade hon! Hon skyndade sig att gå upp och jag fick lite mat i magen!  :)

Besökaren är borta

Otis: Bamse har åkt hem. Tyvärr fick jag inte något bra tillfälle att klå upp honom innan han åkte tidigare i kväll. Men mamma sa att han kanske kommer tillbaka i sommar, så jag får väl sätta honom på plats då i stället! Det är ganska skönt att han inte är kvar; nu är det bara Tilda och jag igen. Och mamma. Som det ska vara.

Bamse är kvar

Tilda: Den där Bamse är fortfarande kvar här. Hoppas att han ska åka hem snart, för jag tycker att det är lite jobbigt att han är här. Jag försöker att inte gå nära honom, för när han fräser blir jag lite rädd. Mamma säger att han inte är farlig, men jag vet inte om jag tror på det...

Avbrutet slagsmål

Otis: I morse blev det lite gruff i det stora rummet. Jag hade självklart övertaget och skulle precis sätta den där Bamse på plats när mamma kom in och avbröt. Typiskt! Men det kommer fler tillfällen och då ska han få!

RSS 2.0