Vita saker ute

Otis: Nu ramlar det ner sådana där vita saker ute. Mååånga vita saker. Mamma sa att det är kallt och blött ute. Det är skönt att vara inne i värmen!

Sova sova

Tilda: I dag har vi slappat heeela dagen! Otis har sovit på sin nya favoritplats och jag har sovit i rummet där mamma brukar sova. Först kröp jag in i det där som mamma har över sig när hon sover. Där gjorde jag en grotta som jag låg i  jättelänge. Sedan åt vi lite och efter det la jag mig på en annan plats och sov länge. Jag gillar sådana här slappardagar, då kan man sova och ta det lugnt. Nu väntar jag bara på att mamma ska gå och lägga sig så att jag kan sova bredvid henne.

Räk-kladd

Otis: I kväll fick vi smaka något som mamma åt. Det var kladd med räkor i. Åh vad gott det var! Tilda tyckte nog inte att det var så gott, för hon bara smakade lite på det och sedan gick hon. Men jag tyckte att det var supergott! Så jag åt upp hennes också. Sedan tänkte jag ta mammas med men hon hade redan ätit upp sitt. Hoppas att vi får det där goda igen någon gång. Då ska jag äta massor!

Gnäll-Tilda

Otis: I kväll har Tilda gått omkring och gnällt jättemycket. Tröttsamt! Sedan fick hon för sig att hon skulle jaga mig lite men då morrade jag åt henne. Då slutade hon som tur var, annars brukar hon ju vara ganska envis. Nu ligger hon och sover så nu är det lite lugn och ro. Jag ska passa på att vila lite också. Jag ska lägga mig brevid mamma på klösmöbeln och hålla henne sällskap.

Söndagsmys

Tilda: I dag låg jag på mamma jättelänge. Vi låg och sov på klösmöbeln. Det var varmt och mysigt. Jag gillar när mamma är hemma så att vi kan mysa så där. Nu ska jag sova en stund, man blir trött av att slappa!

Ett till

Tilda: I kväll fick jag ett till sådant där smygrör eller vad det heter. Kul! Nu har jag många att leka med!  :)

Leker med mamma

Tilda: Jag har berättat förut att jag tycker att det är roligt att leka med sådana där långa, smala saker med hål i. Jag har så svårt att komma ihåg vad de kallas, men jag tror att det är något i stil med slurprör. Eller slangrör. Eller något annat. Jag är säker på att det är något med rör i alla fall. Nu har jag fått två stycken nya sådana att leka med. Det är jätteroligt!  :)  Extra roligt är det när mamma är med och leker med mig. Då kastar hon iväg den och så springer jag och hämtar den. Jag lämnar den till mamma och så kastar hon den igen och jag hämtar. Så där kan vi hålla på länge, ända tills jag blir alldeles trött av allt springande. Nu ska jag leta reda på en av dem så att vi kanske kan leka lite.

Skriv-torka

Otis: Oj då, nu har vi visst inte skrivit något här på ett tag. Jag trodde att Tilda kanske hade gjort det. Hon höll förresten på och jagade mig förut. Hon ville busa som vanligt men det ville inte jag. Då jagade hon mig i stället. Hon kan vara väldigt irriterande ibland! Nu ska jag lägga mig på klösmöbeln och vila lite.

Proppmätta!

Tilda: I kväll fick vi kyckling av mamma. Massor med kyckling! Otis och jag åt jättemycket!  :)  Nu är vi alldeles proppmätta båda två, och jag måste vila lite så att jag orkar sova sedan!


RSS 2.0