Mys-sugen

Tilda: Jag har känt mig så mys-sugen den senaste tiden. Jag myser med mamma så mycket jag kan. Jag gillar att mysa med henne, och mamma gillar att mysa med mig. Otis och jag myser inte så mycket längre. Vi gjorde det jämt förr, men nu för tiden är inte Otis så sugen på det lika mycket som jag. Då myser jag med mamma i stället. Nu känner jag mig lite sugen igen. Jag ska leta reda på mamma...

Magkrångel

Otis: Jag kräktes förut. Efter att jag hade ätit. Nästan all mat kom upp igen. Det var inte så roligt.  :(  Men jag åt nyss igen. Än har jag inte kräkts. Hoppas att jag inte gör det. Det kanske bara var ett tillfälligt magkrångel. Jag mår inte illa nu i alla fall.

Ost-tjuv

Otis: Jag har magen full av ost! Mamma åt det förut och då fick jag smaka många bitar. Tilda åt sina så sakta så jag åt upp hennes också. He he he. När vi åt så började låta i den där grejen som mamma brukar prata i, och när hon gick iväg för att hämta den så hoppade jag upp på hennes plats för att stjäla mera ost. Jag var jättesnabb så jag fick tag i en stooor bit! HA HA HA! Nu är jag alldeles mätt av all ost som jag har proppat i mig. Jag ska nog vila lite nu tror jag.  :)

Pussar av mamma

Tilda: Mamma har pussat på mig massor i kväll. Undrar om det är en ny taktik för att kunna klippa klorna på mig?  ;(  Hon klippte nämligen klorna på Otis härom kvällen och försökte klippa mina också, men hon lyckades bara med en då. Så nu blir jag lite misstänksam när hon är så väldigt pussig. Jag håller mig på min vakt...

Kloklippt

Otis: Jag är inte så glad på mamma just nu.  :(  Hon klippte klorna på mig förut. Utan att förvarna så lyfte hon upp mig i sitt knä och klipp, klipp, klipp så var mina klor borta! Katten också!  :(

Mamma gillar oss! :)

Tilda: Vi fick mumsig tonfisk i dag! Trots att det inte är någon fördelsedag!  :)  Mamma sa att det var för att hon tycker om oss så mycket och för att vi var så duktiga när katten Bamse var här. Tonfisken var jättegod! Vi mumsade i oss allt jättefort, Otis och jag. Nu ska jag vila lite. Det ska man göra efter maten.  :)

Smäll och kras

Otis: I dag hände något. En grej som är mammas ramlade ner och gick sönder. OJ vad det small! Vi blev jätterädda, Tilda och jag. Det är något som mamma har i det lilla rummet där vi har vår toalett. Det ramlade ner och gick sönder precis framför den, så vi har fått gå försiktigt där för det var vasst och kladdigt. Det luktade massor! Mamma brukar ha det på sig, hon tror att hon luktar gott då. Men det gör hon inte, för man luktar ju bara gott om man luktar katt, som jag! Så nu när mammas den där gick sönder så kanske hon kan börja lukta katt i stället? Det skulle jag tycka om!  :)

Jag var ute!

Tilda: I går gjorde jag något som jag inte brukar göra. Jag var ute! Jag ville egentligen inte gå ut, det var mamma som ville att jag skulle göra det. Hon tyckte att det var dags att jag fick lite frisk luft och sol på pälsen, för jag har inte varit ute på väldigt väldigt länge, inte sedan jag var en liten kisse. Jag tycker inte om att gå ut, det är så otäckt där och jag blir så rädd då. Mamma har försökt få ut mig när Otis går ut, men då kämpar jag alltid emot.
I går kunde jag inte det för när mamma hade tagit på mig den där gå-ut-grejen så bar hon mig hela vägen ut så att jag inte kunde gå tillbaka in. Det var inte roligt, jag var jätterädd!  :(
När vi kom ut satte hon ner mig på det där som kallas gräs. Jag åt av det. Ganska mycket faktiskt. Men jag var hela tiden orolig för allt otäckt som finns därute. Jag var rädd för alla konstiga ljud som hördes och för alla människor som jag såg långt borta. Jag höll mig nära nära mamma hela tiden. Mamma klappade mycket på mig och sa att det inte var så farligt ute.
När vi hade varit ute en lång stund gick vi äntligen in igen. Mamma bar mig hela vägen för att jag inte skulle vara så rädd. Sedan var jag tvungen att vila hela kvällen, för jag var helt slut! Det är jobbigt att vara ute så där!Här är jag. Vi har alldeles nyss kommit ut och jag tittar mig omkring för att se om det är något otäckt i närheten.

Ute två gånger

Otis: I dag har jag varit ute. Två gånger!  :)  Först gick jag och mamma ut bakom hemma precis som vi brukar. Där var det andra människor som mamma pratade lite med. Men jag brydde mig inte om dem, jag åt gräs och hade det jätteskönt. Plötsligt kom det en sådan där LITEN människa! Då blev jag jätterädd!!! Jag försökte ta mig loss från grejen som mamma håller mig i och springa in, men mamma höll i mig och försökte lugna mig. Men jag tyckte att det var jätteotäckt! Jag tycker inte om sådana där små människor. Mamma och jag gick in.
När vi hade vilat lite frågade mamma om jag ville gå ut igen, och det ville jag. Då var det inga människor alls där bakom hemma, så vi var ute längre den andra gången. Det var så skönt, det blåste i pälsen och jag åt gräs igen. Jag jagade något som flög. Då fick jag springa jättefort men jag hann inte ifatt den ändå.
Mamma tog en bild på mig när jag var ute.Här tittar jag in på några andras ute. Jag fick inte gå in där för mamma; hon sa att vi ska vara på vårt eget ute. Så jag tittade bara lite.

Väldigt varmt

Tilda: Åh vad det är varmt! Det är så varmt så vi orkar inte göra någonting. Vi ligger mest och slappar, Otis och jag. Hela dagarna. Mamma har startat den där grejen som rör sig i taket, så det fläktar lite. Men det är ändå väldigt varmt här. Mamma sa att det inte ska vara så varmt så länge till, hon sa att snart kommer det sådana där små vita saker ute igen och då är det kallt i stället. Nu måste jag vila lite igen...

Lugn och ro

Tilda: Här är det jättelugnt nu när inte Bamse är kvar. Otis och jag ligger mest och slappar hela dagarna. Fast det är ganska skönt faktiskt. Lugn och ro. Som jag gillar det bäst.

Ute och ingen Bamse

Otis: I dag fick Bamse och jag gå ut igen! Det var skönt. När vi hade varit ute en stund gick vi in. Då lät det i den där grejen som mamma pratar i ibland. När mamma hade pratat färdigt sa hon att Bamse skulle åka hem! Oj! Han har ju varit här så länge nu! Så efter en liten stund tog mamma på honom den där gå ut-grejen och så gick hon och Bamse iväg. Nu är det som vanligt här igen; bara jag, Tilda och mamma.  :)

RSS 2.0