En klo mindre

Tilda: Mamma försökte klippa mina klor förut!  :(  *Sur*  Jag anade ingenting; jag låg och halvsov på mamma på klösmöbeln. Det var mysigt, mamma klappade på mig massor. Helt plötsligt tog hon tag i min ena baktass och trots att jag stretade emot så hann hon klippa en klo!  :(  Då gick jag snabbt därifrån! Hon ska inte tro att hon ska kunna klippa dem hur som helst!  :(

Bestulen på klorna

Otis: I dag har jag varit lite irriterad på mamma. Hon klippte mina klor!!!  :(  Hon överraskade mig när jag låg och slappade på klösmöbeln. Helt plötsligt låg jag på rygg i hennes knä, och klipp, klipp, klipp, så åkte mina klor all kattens väg. Självklart protesterade jag så mycket jag kunde genom att slingra mig och vrida på mig, men hon höll fast mig samtidigt som hon klippte. Snabb är hon också, så det tog inte så lång stund innan alla mina vassa klor var borta.  :(  Nu måste jag börja vässa på dem så att de blir så där vassa igen. Tilda har än så länge sluppit undan. Men mamma sa att Tilda´s klor också ska bli klippta. Tilda vägrar ju ligga på rygg i mamma´s knä, så mamma måste smyga på Tilda för att kunna klippa hennes klor. Heja Tilda!

Provade nytt smaskens

Otis: I kväll har jag ätit något som jag inte har smakat förut. Mamma åt det och jag tyckte att det såg smaskigt ut, så jag satt jättenära henne för att hon skulle ge mig en bit också. Till slut gjorde hon det, och jag tyckte att det var ganska gott så jag tiggde till mig några fler små bitar. Men sedan sa mamma att jag inte skulle få mer, för det är inget som kissar som jag ska äta egentligen. Sjipps eller något liknande heter det visst.  :)

Snodde kyckling

Otis: Förut gjorde mamma i ordning mat till sig. Hon skulle äta kyckling och när hon höll på och gjorde småbitar av den så fick så klart Tilda och jag smaka, för det brukar vi alltid få. När hon var klar hade hon en massa bitar kyckling i en stor sak som hon ställde brevid sig när hon höll på med annat. Jag var fortfarande riktigt sugen på mer kyckling så jag chansade och hoppade upp där saken med all kyckling stod. Snabb var jag och jag fick tag i en stor bit precis när mamma såg vad jag gjorde! Jag hoppade ner och sprang i väg med biten i munnen!  :)  Mamma blev inte glad, men hon lät mig få den. Ha ha ha! Katten vad jag är duktig och katten vad gott det är med kyckling!!!

Gott godis

Tilda: Nu har vi ätit godis. Det är ett speciellt katt-godis. Det är gott och så blir man så uppåt av det. Mamma säger att det innehåller något ämne som gör att man blir lite "glad". Jag vet inte riktigt vad hon menar med det, men det spelar ingen roll, godiset är ju i alla fall gott och huvudsaken är att vi får äta det.  :)

Ost-mums

Tilda: Mamma gav oss ost förut! Det är så gott! Det är så bra när mamma äter sådant som vi tycker om, för vi får nästan alltid smaka då. Mamma vet att vi gillar ost, så det brukar vi få ganska mycket. Det är så mumsigt! Men jag måste försöka att äta mina bitar fort, för Otis är så snabb så när han har ätit upp sina så försöker han att ta mina också. Men om mamma ser att jag inte är klar med mina när han försöker ta dem så säger hon till honom. Då kan jag äta upp mina ifred.  :)

Jobbig tjej

Otis: I dag var Tilda så där jobbig igen. Hon bara höll på och jagade mig trots att jag inte ville. Jag morrade massor åt henne men hon bara fortsatte. Länge höll hon på. Till slut blev jag riktigt irriterad. Efter en lång stund slutade hon äntligen. Varför fattar hon inte när jag inte vill? Men hon är snäll för det mesta.  :)

Uttråkad

Otis: Jag har tråkigt. Jag känner mig lite rastlös så jag går mest omkring och gör ingenting just nu. Är inte så trött att jag vill sova, men jag känner ändå inte för att leka. Men jag kan tänka mig att äta lite... Hoppas att mamma ger oss lite mat snart igen. Usch, vad jag har tråkigt!  :(

Varför ingen fisk?

Otis: Mamma sa att hon fyller år i dag. Precis som Tilda och jag gör ibland. Men vi har inte fått någon sådan där god fisk att äta i dag som vi brukar få när någon av oss två fyller år. Då är det väl ingen riktig födelsedag om man inte äter den där fisken?!?  :(

Smällar

Tilda: I natt var det lite otäckt en stund. Mamma var inte hemma så Otis och jag var ensamma. Mitt i natten när vi låg och sov så började det smälla och låta så läskigt ute. Det var en massa konstiga ljus i mörkret. Det small och small. Jag var lite orolig. Efter en lång stund slutade det äntligen, och då la vi oss och sov igen. Ännu senare kom mamma hem. Det var skönt.
I dag sov vi länge allihopa, och förut låg mamma och jag på klösmöbeln och sov ännu mer. Mysigt!

RSS 2.0