Dumma räggn!

Otis: Mamma hade lovat att vi skulle få gå ut i dag igen när hon kom hem. Jag och Bamse alltså, Tilda vill ju aldrig gå ut. Men när mamma kom hem var hon blöt för det räggnade ute! Då fick inte vi gå ut, för hon sa att vi inte ville bli blöta om tassarna och i pälsen. Dumma räggn! Vi ville ju gå ut!  :(  Vi kanske får det i morgon i stället om det inte är lika som i dag. Hoppas hoppas!

Ute tillsammans

Otis: I dag har vi varit ute igen!  :)  Både Bamse och jag var ute. Mamma gick ut med oss båda samtidigt. Det var roligt och det blåste skönt i pälsen. Det gjorde inget att vi var ute samtidigt, Bamse och jag. Vi hade inte tid att bry oss om varandra, för vi hade så mycket annat att göra. Äta gräs, lukta på saker och titta på allt spännande. Vi såg en sak som flög förbi oss. Mamma sa att det var en färril. När mamma ville gå in så ville inte vi det, men vi gjorde det i alla fall. I kväll har vi ätit både goda räkor och sådan där fisk som heter laks. Det var jättegott!  :)

Tanten såg efter oss

Otis: Nu är mamma hemma igen. Hon har varit borta. Då kom den där människo-tanten som vi var på simäster hos. Hon gav oss mat och klappade på oss. När hon var här rymde den där Bamse igen. Jag missade det för jag höll på att äta när han lyckades öppna den där dörren. Men han kom inte så långt för tanten skrek åt honom att komma tillbaka och då gjorde han det. Vilken mes!
När mamma kom hem förut hade hon med sig sådana där goda gula bollar som jag gillar så mycket. Så när hon åt dem så fick Bamse och jag smaka. Vi åt mååånga!  :)  Mamma sa att vi ska få flera om en liten stund. Åh vad jag väntar! Hoppas att det är snart!

Bild på Bamse

Tilda: Mamma hjälpte oss att ta en bild på den där Bamse. Vi smög bakifrån så att han inte skulle se att vi tog bilden. Här ligger han och latar sig på vår klösmöbel! Han tror visst att han får göra precis som han vill när han är här. Han är ganska stöddig, den där Bamse.


Slö dag

Tilda: Mammas människosyster var ju här på besök. Hon sov här hos oss. Den där Bamse hade tydligen sovit brevid henne. Vilken fjäskis han är! När vi vaknade gick hon och mamma iväg, och sedan var mamma borta en lång lång stund. Det blev mörkt och sedan blev det ljust igen innan mamma kom hem. Då var hon jättetrött. Hon gav oss mat och sedan somnade hon. Hon sov länge. Vi väntade och väntade på att hon skulle vakna och ge oss mera mat. Nu är det ganska lugnt här. Killarna sover och mamma slöar. Jag ska också sova lite mer nu.

Vi har besök

Otis: Vi har besök här. Mammas människosyster är här. Det verkar som att hon ska sova här. Undrar hur länge hon ska stanna? Hon har klappat mycket på den där Bamse. Varför klappar hon inte lika mycket på mig?  :(

Grädde

Otis: Jag och den där Bamse åt grädde förut. Vi fick av mamma när hon hade ätit färdigt. Bamse och jag åt från samma! Det gick bra, vi blev inte osams. Vi hade inte tid att bråka, vi slickade ju grädde!  :)

Lugnt utan bråk

Otis: Här är allt ganska lugnt. Inget bråk, inga sura miner. Det går faktiskt ganska bra med den där Bamse. Han har varit här länge nu, och enligt mamma ska han vara här mer än lika länge till. Vi gör inte så mycket, vi ligger mest och slappar alla tre. Jag hoppas ju så klart på att Bamse ska öppna den där dörren igen så att vi kan gå ut i det där stora rummet där man går upp och ner. Men mamma gör så att Bamse inte kan öppna. Det är synd. Vi får väl försöka att hitta på ett annat bus i stället.

Lekte med Bamse

Tilda: Vi har ätit kyckling i kväll. Det var gott!  :)  Jag busade lite med den där Bamse också. Han var inte alls så farlig då. Vi jagade varandra lite, och det var kul. Nu är jag inte så rädd för honom längre. Det är bra, för han ska ju vara kvar här länge.

Ute i dag

Otis: I dag har jag varit ute! Först gick mamma ute med Bamse. Jag ville också gå ut så jag väntade och väntade. Efter en stund kom mamma och Bamse in igen. Då tog hon på mig den där grejen som jag måste ha när jag går ut. Det är en grej som mamma håller i så att inte jag springer bort. Sedan gick vi ut, mamma och jag. Det var roligt ute. Jag luktade på saker och åt gräs. Det blåste lite i pälsen. Det var skönt. Jag var ute lika länge som Bamse. Hoppas att vi ska gå ut snart igen!  :)

Rymmarkatter

Otis: I går gjorde den där fjant-katten Bamse och jag ett jätte-bus! Bamse öppnade den där dörren som alltid är stängd och som mamma går ut och in igenom. Jag vet inte hur han gjorde, men på något sätt lyckades han öppna den. Han och jag gick ut där i det där konstiga rummet där man går upp och ner. Det var mörkt, men vi kollade runt lite grann. Vi var där länge innan mamma upptäckte att dörren var öppen och vi var där ute. Då fick hon fnatt!  :)  Hon kom rusande och plockade först upp Bamse och sedan plockade hon upp mig. Vi gillade inte att hon bar oss samtidigt, så vi slogs lite medan mamma bar in oss. När mamma hade stängt dörren om oss letade hon efter Tilda för att se så att inte hon var därute också. Men det var hon inte. Hon är ju lite feg så hon hade inte vågat följa med Bamse och mig på äventyr. Nu kollar mamma hela tiden att dörren är låst så att inte Bamse ska kunna öppna den igen. Undrar hur han gjorde? Jag måste försöka att lära mig det jag också.

Väldigt varmt

Tilda: Här händer inte så mycket nu. Det är så varmt så vi orkar inte göra något. Vi ligger mest och slappar hela tiden. Mamma har ju en grej som snurrar runt så det blir skönare för oss när vi är i det stora rummet. Det blåser nästan lite i pälsen då. Så vi ligger där inne ibland för där är det inte lika varmt. Den där Bamse slappar också. Men när vi får mat är han ett riktigt matvrak! Oj vad han kan äta! Han äter jättemycket, hela tiden! När det är matdags är han jättesnabb så han är först på plats varje gång. Men det gör inget, för maten räcker ju till Otis och mig också.  :)

Varmt

Otis: Det är väldigt varmt här. Vi ligger mest och gör ingenting. Men nu har mamma startat en grej i det stora rummet som gör att det blåser lite. Det är ganska skönt för det blir lite luft i pälsen. Så nu ligger vi mycket ganska mycket i det rummet för där är det inte lika varmt längre.  :)

RSS 2.0