Bamse är ganska snäll

Tilda: Den där Bamse är faktiskt inte så farlig. Ibland är han lite otäck när han morrar, men jag brukar försöka att inte gå så nära honom. I går slogs Otis och Bamse. Fast det var inte så mycket slagsmål, det gick över ganska fort. Men under tiden höll jag mig undan, jag vill ju inte få stryk.
Vi har fått en massa gott att äta. Mumsig kyckling och smaskiga räkor. Det har varit riktig fest här för oss!  :)

Fjant-katten är här

Otis: Fjant-katten Bamse är här igen! Han kom för en stund sedan. Tydligen ska han stanna ganska länge den här gången. Han hade en massa mat med sig. Vi får försöka att stå ut med honom, men bara för att Tilda och jag får smaka lite av hans mat också. Men om han muckar åker han på stryk!  :/

I dag!

Tilda: I dag! I dag är det min födelsedag! Äntligen!  :)  Precis som jag hoppades så fick vi tonfisk. Det var sååå gott! Mamma hjälpte mig att ta en bild på fisken så alla kan se hur smaskig den är!Vi ska få lite mer tonfisk senare innan vi ska sova. Mums!  :)

Väntat länge

Tilda: Är det inte min födelsedag snart? Nu har jag väntat lääänge. Mamma sa ju att det inte var så långt kvar.  :(  Jag vill ha min födelsedag nu!

Festat på räkor

Otis: I kväll har jag festat på räkor. Mums! Tilda fick också, men hon ville inte ha sina så då åt jag upp hennes också.  :)  Mamma sparade några som vi ska få i morgon. Jag hoppas att det blir i morgon snart!

Snart min födelsedag

Tilda: Mamma sa att det snart är min födelsedag! Yippie! Hoppas att vi får smaskig tonfisk då!  :)

Trivs bäst hemma

Tilda: Nu är det ett tag sedan vi kom hem från den där simestern. Jag vet inte om jag tyckte att det var så roligt där. Först stoppade mamma in Otis och mig i den där lådan som jag inte gillar. Sedan kom det en annan människa och stoppade in lådan med oss i en sådan där otäck låda som skakar och låter. Där satt vi länge! Jag skrek och skrek.  :(  Efter en alldeles för lång stund kom vi till några andra människor. Där skulle vi bo ett tag. De var ganska snälla, men jag längtade hem och jag längtade efter mamma!  :(  Men eftersom mamma inte kom och hämtade oss så försökte jag stå ut. Jag hittade en plats som jag gillade att ligga på. Vi fick gott att äta också. Otis gömde sig några gånger så att de fick leta och leta efter honom. Det var roligt!  :)
Efter att det hade varit ljust och mörkt många gånger stoppade människorna in oss i lådan igen. Vi ville inte det, och Otis försökte gömma sig. Tyvärr lyckades de att stänga in oss i lådan. Då kom det en ny människa som lyfte in lådan med oss i en sådan där stor låda igen. En sådan som skakar och låter så otäckt. Där satt vi länge en gång till. Jag skrek och skrek. Till slut stannade den och då var mamma där!!! Åh, vad jag blev glad!  :)  Mamma sa att hon också var glad som fick träffa mig och Otis igen. Hon bar in oss dit vi bor och släppte ut oss från lådan. Åh vad skönt det var att komma hem och vara med mamma igen! Jag vill inte åka på simester någon mer gång.

Tjipps

Otis: Jag har fått smaka något som kallas för tjipps. Det var lite annorlunda. Mamma tycker tydligen att sådana där schipps är jättegoda för hon kan äta många. Hon gav mig en liten bit för jag visade att jag ville smaka. Jag åt upp den, men jag tycker nog att de där gula bollarna som jag älskar är mycket godare än stjipps. Jag hoppas att hon ska äta gula bollar snart igen i stället. DÅ ska jag äta många!  :)

Hemma igen

Otis: Vi har kommit hem igen. Skönt! Vi har varit borta en lååång stund på något som kallas sämmäster. Det betyder tydligen att man bor borta ett tag. Tilda och jag har bott hos två andra människor. Mamma var inte med, hon var på sämmäster någon annanstans. Människorna var ganska snälla, vi fick mat och annat gott som skinka. Men vi längtade så klart hem, så vi blev glada när vi fick åka hem och träffa mamma igen!  :)

Åka bort

Otis: Vi ska åka bort. Mamma sa att Tilda och jag ska åka på sämmäster. Undrar vad det är?

Snodde leksak

Tilda: Jag gjorde ett bus! Jag hittade en sådan där prasselpåse full med sådana där slurppinnar som jag tycker är så roliga. Så när mamma inte såg tog jag en pinne!  :)  Jag skyndade mig att springa iväg med den för att mamma inte skulle se att jag hade tagit en sån. Nu har jag lekt massor med den! Det var roligt!  :)

RSS 2.0