Ute i rummet utan tak

Otis: I dag öppnade mamma dörren till det där konstiga rummet som är ute och som inte har något tak. Mamma, Tilda och jag gick ut där. Det var väldigt varmt där i solen! Vi var där en stund, men Tilda och jag gick in ibland för att svalka oss lite. Sedan gick vi ut en stund igen. Mamma satt där i solen medan Tilda och jag gick ut och in. Efter ett tag tyckte mamma också att det blev för varmt och gick in och stängde dörren. Tilda och jag får inte vara där ensamma utan mamma. Hon är rädd att vi ska hoppa över väggen och ramla långt ner och göra oss illa. Nu ska jag äta lite.

Ny favoritplats

Tilda: Jag har en ny favoritplats. Det finns små konstiga rum där mamma lägger de där sakerna som hon har på sig. Mamma har nämligen inte så fin päls som Otis och jag har, så hon har andra saker som hon tar på sig i stället. När hon inte har dem på sig så lägger hon dem i de här små rummen. Hon har mååånga av de grejerna, så det är alldeles fullt i alla rum. Där inne har jag börjat ligga och sova. Det är jätteskönt! Mörkt och mysigt. Och mjukt så klart!
Mamma lämnar till och med ett sådant öppet nu så att jag kan gå in där när jag vill. Otis ligger där också ibland. Det var han som gjorde det först och visade mig att man kan ligga där. Han kan nämligen öppna dit själv. Jag ska nog försöka att lära mig det jag också.
Men bästa platsen är ändå bredvid mamma när hon sover. Hon tycker också att det är mysigt, det brukar hon säga till mig. Snart är det dags att mysa igen.  :)

Grädde

Otis: För en liten stund sedan åt jag grädde!  :)  Jag fick av mamma. Det var jättegott! Tilda fick också, men hon smakade bara lite på det och så fick jag slicka upp hennes med. När mitt var slut visade jag mamma att jag ville ha mer, men hon sa att min mage nog inte skulle klara det. Det var synd, jag ville verkligen ha mer av den där goda grädden. Men det är ju inte så roligt att vara dålig i magen heller. Jag får vänta till en annan gång i stället.

Bara vi tre

Otis: Nu har den där fjant-Bamse åkt hem till sig! Skönt! Ha ha ha! Nu är det som vanligt igen, bara jag, Tilda och mamma. Precis som det ska vara.  :)

Egen toalett

Tilda: Den där katten Bamse är ju här nu. Jag håller mig undan från honom. I går fräste han jättemycket åt mig, då blev jag lite rädd. Han är inte så farlig egentligen, men när han morrar är det lite otäckt. Mamma märkte att jag inte vågade gå på toaletten, så då ställde mamma en toalett i rummet där vi sover så jag inte behöver gå så långt. Det är bra. Förut åt vi tillsammans allihopa, ganska nära varandra. Det gick bra, ingen blev osams med någon. Fast jag tycker allt att det är skönt när mamma är i närheten, ifall han skulle morra och fräsa åt mig.

Bamse är här

Otis: Katten också! Nu har den där Bamse kommit hit.  :(  Han ska tydligen vara här några dagar. Bara han håller sig undan! Om han kommer nära mig och ska bråka, då åker han på däng!  *Fräs*

Håller mig undan

Tilda: Jag gömmer mig för mamma. Jag såg att hon plockade fram den där grejen som hon klipper våra klor med!  :(  Så nu går jag iväg varje gång hon kommer i närheten av mig. Jag går även om hon inte håller i den där saken, för nu tar jag inga risker! Hon brukar börja med Otis och det har hon inte gjort än, men man vet ju aldrig om hon försöker luras nu. Oj, nu kommer hon! Jag måste gå!

Ska Bamse komma?

Otis: Mamma har pratat om den där katten Bamse några gånger de senaste dagarna. Jag har hört hans namn samtidigt som "nästa vecka" och "kommer hit". Jag hoppas verkligen inte att hon menar att Bamse ska komma hit till oss!  :(  I så fall måste Tilda och jag börja vässa klorna ordenligt nu så att de är riktigt vassa när han kommer!  :/

Leka med maten

Tilda: Otis och jag fick smaka kött av mamma förut. Jag slickade lite på min bit. Sedan slog jag till den med tassen. Då flög den iväg. Jag sprang efter och slog igen. Den åkte iväg och jag sprang efter. Jag lekte med den en stund. Det var kul. Jag lekte med den ända tills Otis kom och åt upp den.  :(

Krefftor

Otis: Vi fick sådana där goda räkor av mamma förut. När vi hade ätit upp dem fick vi smaka krefftor. Det var jättegott! Krefftor är som räkor fast större. Kanske lite godare också...  :)

Mjölk

Tilda: Jag fick smaka lite mjölk av mamma förut. Det var jättegott! Jag slickade fort, så fort att det skvätte åt alla håll!  :)  Jag skvätter när jag dricker vatten också. Det är alltid alldeles blött på golvet brevid våra vattenskålar. Men jag vet inte hur man dricker utan att skvätta. Mamma säger att det inte gör något, hon torkar upp det i stället. Jag tycker att mitt sätt att dricka är ett bra sätt. Så det så!  :)

Ute

Otis: I dag har jag varit ute! Tilda ville inte följa med, hon tycker att det är otäckt. Hon fattar inte att det är jätteroligt! Mamma satte på mig den där grejen som hon håller i och sedan gick vi ut, mamma och jag. Vi var ute en stund och jag åt gräs, jagade en fjäril, luktade på en massa saker och låg i solen. Det var jätteskönt! Hoppas att vi ska gå ut snart igen!  :) 

RSS 2.0