Snart äldre

Otis: Jag fyller snart år! Jag hade alldeles glömt bort det eftersom mamma bara pratar om stick i nacken. Men förut sa hon att det ju snart är min födelsedag. Det ska vara mörkt, ljust, mörkt och sedan ljust igen, och då fyller jag år! Hoppas hoppas att Tilda och jag får sådan där smaskig fisk då som vi brukar få när någon av oss fyller år. Vad gott det ska bli! Nu längtar jag till min födelsedag!  :)

Snart stick

Otis: Förut sa mamma igen något om det där att åka bort och stick i nacken. Jag har kommit på vad hon menar. Det är ju det där som vi har gjort förut. Vi åker till ett konstigt ställe där det är en människa som känner och klämmer lite på oss. Tittar oss i munnen och lägger något kallt mot magen. Sedan sticker det till i nacken och efter det åker vi hem igen. Mamma sa att vi ska göra det när det har varit mörkt och ljust några gånger till. Men varför ska vi göra det igen? Vi har ju gjort det flera gånger och ingen gång har det varit roligt. Så jag tror inte att det blir roligt den här gången heller. Nej jag stannar hellre hemma utan stick i nacken.

Trötta

Tilda: I dag har Otis och jag sovit nästan hela dagen. Vi har varit så trötta. Mamma var uppe jättesent i går, så då var vi också vakna länge. Jag sov lite, men Otis var vaken hela tiden som mamma var vaken och i dag hade han massor att sova ifatt. Nu ska vi nog snart sova igen, för mamma är jättetrött och vill sova länge den här gången.

Konstigt besök

Otis: Det har varit en massa människor här. Först kom det två stycken i går. De var här en stund och sedan gick de tillsammans med mamma. När mamma sedan kom hem efter en lång stund så var de där människorna med igen plus två till! De skulle tydligen sova här allihopa. Det låg människor överallt! Tilda och jag hade ju jättemånga att välja på då. Vi sov på många olika ställen.  :)
Alla de där människorna sov länge. Sedan stannade de här hela dagen. Men nu är de inte kvar längre och det är skönt. Tilda och jag är jättetrötta nu. Det är jobbigt att ha besök!


Vad ska vi göra?

Otis: Förut sa mamma något om att vi ska åka någonstans. Sedan sa hon något om stick i nacken. Vad är det som är på gång?

Festligt

Otis: I kväll har det varit riktigt festligt. Först fick Tilda och jag smaka sådant där salt kött som är så gott. Vi fick flera bitar! Sedan gjorde mamma något kladdigt som hon skulle äta med sitt kött, och då fick jag smaka det också. Efter att mamma hade ätit sin mat så skulle hon äta sådana där gula bollar som jag älskar. Då fick jag självklart smaka flera sådana också. Det var jättegott! Nu är jag alldeles mätt av allt som är blandat i min mage.  :)

Bråk

Tilda: Jag och Otis slogs förut. På riktigt. Jag skulle egentligen bara skoj-busa lite med honom, men han blev sur och så var slagsmålet igång. Nu vägrar han erkänna att det var han som fick mest stryk, men det är ju bara att titta på den här bilden som mamma tog när vi hade slagits färdigt. Vems päls är det som ligger där? Inte är det min i alla fall!  :)


Vaken sent

Tilda: I dag har vi varit lite trötta, Otis och jag. Mamma gick inte och la sig förrän jättesent i går, så då var vi vakna länge också. Eftersom vi har varit trötta så har vi bara sovit och slappat hela dagen. Jag är fortfarande trött. Hoppas att mamma inte ska vara vaken så sent i dag, jag tycker att vi ska lägga oss och sova snart.

Vita saker

Otis: I dag har det ramlat ner sådana där vita saker ute igen. Det var länge sedan det gjorde det förra gången. Först var grejerna jättesmå. Sedan blev de stora, och sedan blev de jättemånga! Mamma säger att det är kallt ute när det kommer vitt. Då är det skönt att sitta inne i värmen och titta på dem. Ibland kommer det så många vita saker att det blir helt vitt ute. Men i dag blev det inte det, och nu har de slutat att ramla ner.

Hemma

Tilda: Nu är vi hemma igen. Vi har simmästrat färdigt. Mamma är också hemma med oss nu. Hon var någon annanstans när vi var hos de där människorna. Det gick ganska bra att vara där. Vi fick smaskig skinka att äta.  :)  Det var ljust och mörkt flera gånger innan vi fick åka hem. Människorna skjutsade oss i dag. Mamma var redan hemma och väntade på oss när vi kom hem. Otis och jag har sovit hela kvällen. Det är jobbigt att vara på simmäster!

RSS 2.0