Åka bort

Otis: Vi ska åka på simmäster igen. Mamma ska visst åka bort och då ska Tilda och jag inte vara ensamma hemma. Vi ska åka till de där människorna som vi var på simmäster hos en annan gång. Tanten och farbrorn. Jag hoppas att vi får något smaskigt att äta där.  :)  Vi ska åka snart, så jag måste tvätta min päls lite nu.

Tänder

Otis: Jag har precis ätit godis. Det där smaskiga godiset som mamma hade med sig hem när hon var borta för ett tag sedan. Det är bra för tänderna också, säger mamma. Man måste vara rädd om tänderna så att man kan tugga maten ordentligt. Mamma brukar använda en grej som hon gnuggar mot sina tänder. Hon säger att katter också borde göra det så att tänderna håller sig hela och fina. Men hur skulle det gå till? Ibland fattar jag inte hur hon tänker! Dessutom vill inte jag gnugga med en sådan där grej i min mun! Det ser lite läskigt ut. Nej, då äter jag hellre en massa sådant där gott godis som är bra för tänderna. Det verkar vara mycket roligare!


Sugen på bus

Tilda: Det var länge sedan jag gjorde något riktigt bra bus. Jag är lite sugen på att busa med mamma. Det är roligt att busa med henne. Hon blir så uppjagad om jag gömmer mig så att hon inte vet var jag är. Jag ska försöka att hitta på något kuligt bus att göra snart. Frågan är bara vad? Jag ska vila lite nu så kanske jag kan tänka ut något lite senare.

Människor och gula bollar

Otis: I går kom mammas människosyster och en annan människa hit. Allihopa satte en massa färg i ansiktet och gjorde konstiga saker med pälsen som de har på huvudet. Sedan gick de iväg. Det hade varit mörkt länge när de kom tillbaka. Då skulle de äta sådana där goda gula bollar som jag gillar så mycket. Mammas människosyster gav mig en massa såna! Det var jättegott, och jag blev alldeles full i magen av bollar!  :)  Sedan sov människorna här hos oss. Tilda och jag sov både brevid människorna och mamma. Människorna är inte kvar här längre, nu är det bara vi och mamma igen.

Ligger brevid

Otis: Nästan varje gång när mamma sitter vid den här grejen och skriver och gör en massa saker så brukar jag ligga brevid. Alltså brevid den här grejen ligger jag, inte brevid mamma. Jag ligger här och sover. Mamma tror att det är för att vara i närheten av henne. Men jag ligger här för att det är skönt att ligga på den här grejen som gejen står på. Mamma brukar klappa på mig en massa när jag ligger här. Det är mysigt. Nu ska jag ta plats brevid igen, för nu ska mamma använda den här grejen.

Slö-dag

Tilda: I dag har vi slappat och tagit det lugnt hela dagen. Inte mamma. Hon har grejat med en massa saker. Hon tyckte att Otis och jag skulle hjälpa till lite grann, men det tyckte inte vi. Så då låtsades vi att vi sov jättetungt. Vad tror hon egentligen? Jag menar, det är ju vi som bor här och hon ska hålla iordning åt oss. Då ska ju inte vi behöva hjälpa till! Vi sov ända tills hon tog fram mat till oss, då vaknade vi.  :)

Godis för tänderna

Otis: Förut fick Tilda och jag sådan där fisk i röd gegga igen. Det var smaskigt! Sedan gav mamma oss några goda godisar också. Jag svalde mina fort. Mamma sa att vi ska tugga på dem, för de är tydligen bra för våra tänder. Men varför slösa bort tid på att tugga när man kan svälja dem hela?

Fin päls

Tilda: Mamma säger att jag har fått så fin päls. Det har jag ju haft förut också så klart. Jag menar, jag är ju en fin katt och jag är tjej, så då är det självklart att jag har fin päls. Men enligt mamma har jag fått ännu finare päls nu. Den liksom glänser mera.  :)  Mamma säger att det kanske beror på den nya maten som jag äter, alltså den som jag fick av den snälla tanten när hennes kisse for till katthimlen. Det är ju bra att maten både är god och gör så att jag blir ännu finare!  :)

Fisk och godis

Otis: I kväll fick Tilda och jag smaka sådan där fisk i röd gegga igen. Det var smaskigt! Det var länge sedan vi fick det, så vi blev glada när mamma gav oss det förut. Jag har ju varit dålig i magen och kräkts mycket ett tag, men nu mår jag bättre igen. Mamma sa att vi ska få lite sådant där godis om en stund. Alltså det där goda godiset som hon hade med sig till oss när hon kom hem härom dagen. Undrar hur länge det är kvar till om en stund?

Mamma kom hem med godis

Tilda: Mamma har varit borta och då kom det en snäll tant hit och gav oss mat. Det var inte den snälla tanten som brukar komma, och det var heller inte den tanten som vi var på simmäster hos. Det var en helt annan tant, men hon var också snäll. När mamma kom hem förut hade hon godisar med sig till Otis och mig. Vi har fått flera stycken nu, det var gott! Mamma sa att vi ska få fler lite senare. Mumsigt!  :)


?

Otis: Mamma håller på och grejar med något. Undrar vad hon ska göra?

RSS 2.0