Spring i benen

Tilda: I kväll har jag haft en massa spring i benen. Jag sprang fort fort in i rummet där mamma brukar sova, upp på den höga klösmöbeln, ner igen och ut från rummet. Sedan tillbaka in igen och likadant. In, upp, ner, ut, in, upp, ner, ut... Det var roligt. Sedan blev jag trött av allt springande så då la jag mig på mamma för att vila en stund. Det var mysigt. Jag är fortfarande lite trött. Jag tror att jag ska sova en stund nu.  :)

Matprovning

Tilda: Mamma kom hem med en annan mat till mig i dag. Jag hade fått den av den snälla tanten som kommer hit och matar oss ibland. Det var tydligen hennes katts mat som hade blivit kvar när hon for till katthimlen, och tanten undrade om jag ville ha den. Så mamma fick hem lite för att jag skulle provsmaka. Den var god. Otis fick också provsmaka lite, men han ska ju fortsätta äta sin egen mat så det är bara jag som ska äta av tantens katts mat.
Tanten har haft två katter och jag har träffat båda två, de har varit här några gånger. Det brukade vara en del bråk då. Men det är jättelänge sedan de var här, och nu är ju en av dem i katthimlen så det är bara en som bor kvar hos tanten. Den katten vill inte ha den andra kattens mat, så det var snällt av tanten att ge den till mig i stället.  :)


Kräksperiod

Otis: Jag mår inte så bra i magen.  :(  Nu är det en sådan där period igen när jag kräks ganska mycket. Det är inte så roligt. Det är inte så bra heller, för när jag kräks efter maten så blir jag ju hungrig direkt igen och då får jag vänta länge tills det blir mat nästa gång. Jag hoppas att det går över snart så att jag kan vara mätt.

Olika magar

Otis: Jag fick äta av Tilda´s mat i kväll. Det var inte bra för min mage. Jag kräktes nästan direkt efter att jag hade ätit färdigt. Det var inte så roligt.  :(  Det är så konstigt med det där. Ibland kan jag äta hennes mat och ibland inte. Dumt att jag inte vet vilken gång jag ska kräkas. I så fall skulle jag ju kunna hoppa över hennes mat när det är en kräks-gång. Hon kräks ju inte av sin mat. Inte av min mat heller. Det är lite orättvist, tycker jag. Men hennes mage är ju inte lika konstig som min. Jag tycker om min mage ändå!

Frisk luft

Otis: I dag blev jag jätteglad! Mamma sa att vi skulle göra något som jag tycker är roligt. Vi gick ut!  :)  Det var jätteskönt! Det var fint väder och det blåste lite skönt i pälsen. Jag luktade och tittade, och så åt jag gräs. Precis som jag brukar göra när jag går ut. Mamma sa att om det fortsätter att vara fint väder så kanske vi hinner gå ut fler gånger innan det blir kallt ute och det där vita kommer. Hoppas hoppas!  :)

Salt kött

Tilda: I kväll har vi festat på sådant där gott kött som heter kassler. Det är så salt och gott. Vi fick flera bitar både Otis och jag. Eftersom jag ibland äter lite långsamt så såg mamma till att inte Otis kunde äta upp mina bitar. Det var bra, för jag ville ju ha dem själv! Men man blir ganska törstig av sådan där salt mat. Nu måste jag dricka lite vatten igen.

Bättre i ögat

Otis: Jag tror att mitt öga mår lite bättre. Jag behöver i alla fall inte blinka lika mycket med det och det är inte så kladdigt längre. Mamma är inte heller lika orolig som förut, men hon håller ändå på och ska kolla på det lite då och då. Jobbigt! Nu ska jag gå och vila lite innan det är dags att sova.


Aj i ögat

Otis: Jag har lite aj aj i mitt öga. Jag vet inte varför. Jag blinkar med det ganska mycket för det är något som inte känns bra, och så är det väldigt blött i ögat också. Mamma har torkat mig på kinden och nosen ett par gånger för att det har varit så blött. Mamma är lite orolig för mig nu. Hon ska hålla på och titta på mitt öga hela tiden och det gillar inte jag. Då försöker jag vrida mig loss. Hon sa att vi ska hoppas att det inte är något otäckt och att det går över av sig självt. Annars måste vi åka till kattdoktorn! Det vill inte jag!  :(  Det kanske blir bättre om jag sover lite till? Jag tror att jag ska prova med det...

Lurad igen

Tilda: Nu är jag irriterad på mamma igen. I går fick Otis och jag smaka lite glass. Det var gott! Efter det så la jag mig brevid mamma på klösmöbeln för att mysa lite. Klipp, klipp, så hade hon klippt klorna på en tass till! Jag hann nästan inte reagera alls innan hon var klar! Fy katten alltså!  :(  Hon har blivit så snabb! Jag hinner ju inte undan längre. Jag måste komma på en ny taktik för att slippa få klorna klippta. Nu ska jag gå och vässa dem lite på den stora klösmöbeln som vi inte får klösa på.  :)

Glass

Otis: Tilda och jag har ätit glass. Det är riktigt gott! Det är kallt också, så jag blev alldeles kall i magen för jag slickade i mig glassen så fort! Men jag får bara äta lite glass varje gång för min mage blir helt konstig när jag äter sådana saker. Men jag tycker att det är jättegott!  :)

Klipp klipp

Tilda: Mamma lurade mig ordentligt förut. Hon satt på klösmöbeln och jag hoppade upp och lade mig brevid henne för att mysa lite. Så helt plötsligt, klipp klipp klipp, så var mina klor kortare på ena tassen!!!  :(  Fy vad elakt av henne! Nu ska inte jag mysa med mamma på en stund!

RSS 2.0