Fässt

Otis: I dag har Tilda och jag fått grädde av mamma. Det var smaskigt. Mamma sa att vi fick det för att det är fässt i dag. När det är det så ska man tydligen äta gott. Det är bra. Jag gillar ju att äta, så det får gärna vara fässt ofta, tycker jag! Vi kanske ska få lite godis sedan också. Vi ska bara vila lite först sa mamma. Jag tycker att vi ska vila fort, för jag vill ha godis snart. Det är gott.

Försökte igen

Tilda: Mamma försökte att klippa mina klor nu igen. Hon höll i den där grejen som hon använder när hon gör det  samtidigt som hon klappade på mig. Jag förstod ju vad hon försökte göra, så jag gick därifrån. Mig lurar hon inte så lätt!

Mys

Tilda: Jag och mamma har haft en myskväll. Vi har legat på klösmöbeln hela kvällen. Det har varit så varmt och skönt. Det är riktigt mysigt att sova så. Otis och jag fick smaka lite grädde också. Jag åt inte så mycket, men Otis åt massor. Nu ska jag mysa lite med mamma igen.

Röda grejer

Otis: Nu har vi gjort något igen som kallas jul. När vi gör det så måste Tilda och jag ha röda grejer runt halsen. Det är inte så roligt. Fast när vi har det så får vi saker av mamma, mest godis. Det är gott. Och så får vi massor med smaskig mat att äta. Då är det ganska okej att ha de där röda grejerna runt halsen en liten stund. Mamma tog bilder på oss när vi gjorde jul.


Full i magen

Otis: Mamma och jag har ätit sådana där goda gula bollar. Det var så smaskigt! Nu ska jag vila lite, för jag är alldeles full i magen av bollar.

Gott

Tilda: I kväll har jag ätit bäjkon. Jag fick flera bitar av mamma och jag åt upp allihopa. Otis hann inte ta någon från mig. Det var gott! Men jag blev törstig av det. Jag måste dricka lite mer nu igen.

Bråkat

Tilda: I kväll har mamma och jag bråkat om mina klor. Hon försökte klippa dem, men det fick hon inte. Hon försökte hålla fast mina tassar, men jag sparkade och kämpade för att komma loss. Så till slut gav hon upp. Bra det! Nu kanske hon fattar att hon inte får klippa mina klor.

Kräks

Otis: Förut när jag och Tilda åt mat kräktes jag. Det var inte så roligt. Jag åt maten och helt plötsligt kom den upp igen. När jag hade kräkts färdigt åt jag inte mer mat, så Tilda fick äta färdigt själv. Men nu mår jag bättre igen. Jag hoppas att vi får mer mat snart, för nu är jag hungrig.

Päls

Otis: Jag tycker inte om att det saknas lite av mina fina päls på mina ben. De där människorna som klämmer och känner på oss tog bort lite päls när de skulle ta ut sådant där rött från mina ben. Jag gillar inte det. Jag vill inte ha tomt mitt på benen, det är jättefult. Jag vill ha kvar min päls för det är inte många katter som har så fin päls som jag har. Jag är ju en stilig katt och då är det klart att jag har fin päls också. Mamma säger att den växer ut snart igen. Jag hoppas att det går fort!

Sur

Tilda: Jag är lite sur på mamma nu. Hon försökte lura mig! Hon ropade på mig och sa att vi skulle mysa. Jag ville mysa så jag skyndade mig till henne. Hon klappade massor på mig och helt plötsligt tog hon fram den där grejen som hon klipper vår klor med! Då sprang jag. Hon hann inte klippa någon. Men jag gillar inte att hon lurade mig. Hon bara låtsades att vi skulle mysa för att hon skulle klippa mina klor. Dumma mamma!

Stick

Tilda: I går fick jag ett stick i nacken. Otis och jag var hos de där människorna som jag inte gillar att vara hos. De känner på mig och tittar i min mun. Jag tycker inte att det är roligt. I går tittade en människa på mina tänder och så pratade människan med mamma om att de ska göra något med dem. Jag vill inte det!
Fast det hände en rolig sak också. Otis bajsade på golvet! Mamma fick plocka upp det. Det var skojigt.  :)

Två bandasj

Otis: Tilda och jag har varit hos de där människorna som klämmer och känner på oss. Mamma sa inget om det i förväg den här gången. Helt plötsligt stoppade hon bara in oss i den där lådan och så åkte vi till det där stället. Vi fick varsitt stick i nacken och så tittade de på oss i munnen och öronen. En människa skulle ta sådant där rött som kommer ut från mig när de stoppar in en vass sak i benet, men då kom det inget fast människan försökte flera gånger. Det var inte så skönt, det gjorde faktiskt lite ont också. Då kom det en annan människa och gjorde så på mitt andra ben i stället. Då kom det rött. När det var klart fick ha jag två bandasch den här gången, ett på varje framben.
När vi var där var jag tvungen att bajsa. Men det fanns ingen toalett där hos de människorna och jag kunde inte vänta, så jag bajsade på golvet. Då fick mamma städa. Det var bra, nu kanske hon fattar att vi inte ska åka dit någon mer gång!

Långa klor

Tilda: Mamma sa att mina klor måste klippas nu. För det låter tydligen om mina tassar när jag går på golvet. Det är visst mina klor som är så långa att det är de som låter. Men jag vill ju inte klippa klorna! Så nu måste jag vara ännu mer på min vakt!

Kalas!

Otis: I dag är det min födelsedag! Mamma har inte sagt något om det så det blev som en överraskning när mamma sa att jag fyller år och att Tilda och jag skulle ha kalas. Det var roligt! Jag fyller 16 människoår. Det är ganska gammalt enligt mamma, men jag känner mig inte så gammal. Jag är ju en stilig katt!
Som vanligt när vi fyller år fick vi sådan där jättegod fisk som vi gillar. Det var så smaskigt!
Mamma ville ta ett kort på oss när vi skulle börja äta, men vi ville inte vänta utan började äta så fort som vi bara kunde. Man kan ju inte vänta när det är så gott! Mamma tog en bild ändå när vi åt, men den mumsiga fisken syns inte för vi är i vägen.


RSS 2.0