Lat

Tilda: I dag har jag sovit HELA dagen! Jag har varit riktigt lat. Men det är skönt att vara lat!  :)  En katt har rätt att vara så lat som den vill, och i dag kände jag att jag ville ha en latdag. Det har jag ju i och för sig nästan varje dag. Det är skönt att vara katt! Nu ska jag lägga mig igen.


Gräddfest

Otis: I kväll har jag ätit en massa grädde. Oj oj vad gott det är! Jag slickade fort fort fort för att hinna äta så mycket som möjligt. Tilda ville inte ha så mycket så jag fick massor själv. Det var jättesmaskigt!  :)

Är ingen fågel

Otis: Jag tror att mamma har blivit lite förvirrad. Hon har börjat kalla mig för "Ugglan". Men jag är ju ingen uggla, jag är en KATT!  :(

Tittade på det vita

Tilda: I dag öppnade mamma till det där rummet som är ute. Vi brukar vara där ibland när det är varmt och skönt. Men i dag var det fullt av en massa sådant där vitt som har ramlat ner. Det var jättemycket! Vi kunde inte ens gå ut där så mycket var det. Kallt var det också, det var inte alls lika skönt där som det brukar vara. Otis och jag tittade lite på det innan mamma stängde igen.


Lugnt

Otis: Vi slappar i kväll. Mamma är hemma och Tilda och jag sover. Jag har ätit en massa gula bollar. Det är så gott! Det ramlar ner en massa vita grejer ute igen. Det har ramlat hela dagen och hela kvällen. Det är alldeles vitt överallt! Mamma säger att det är så mycket vitt ute att det är svårt att ta sig fram. Om jag skulle gå ut nu så skulle inte jag synas för det vita är mycket högre än jag! Undrar hur länge det ska vara så här?

Stick i benet

Otis: I går hände det grejer. Först stoppade mamma in mig i den där lådan som betyder att vi ska någonstans. Vi åkte till de där människorna som klämmer och känner på mig. På vägen dit kräktes jag i lådan. Det var inget roligt. När vi kom fram fick jag ett stick i benet igen och det kom en massa rött. Det var inget roligt.
Men när mamma och jag kom hem blev det ganska roligt igen, för då blev den där Flellisia hämtad av sin människa så hon åkte hem till sig. Det är skönt. Fast jag hann ju inte klå upp henne. Det är lite synd. Men om hon kommer hit igen så ska jag ge henne stryk då i stället.

Fegis-Fällisia

Otis: I dag bråkade jag med den där Fällisia. Jag skulle klå upp henne, men precis när jag hade bästa läget att ge henne stryk så kom mamma.  :(  Hon blev inte så glad på mig då när hon såg vad jag gjorde. Typiskt att hon skulle komma just då! Fällisia har morrat åt mig hela dagen efter det. Fällisia är en fegis. Men jag ska nog allt ge henne en annan gång när mamma inte ser!

Räkmums

Tilda: I kväll har vi fått räkor att äta. Det var smaskigt. Den där Felissia fick också smak och hon tyckte om det hon med. Sedan hade mamma och jag en stund mys. Mamma frös så jag fick värma henne lite. Hon säger att jag är duktig på det. Klart att jag är! Nu slappar vi lite allihopa. Det är nog snart dags att sova.

Två sår

Otis: Här händer inte mycket spännande nu. Den där Flällisia är fortfarande kvar. Jag har två sår på nosen, men jag vet inte riktigt hur jag har fått dem. Jag har ju inte gjort något, så de har nog kommit av sig själva. För om jag skulle bråka med fegis-tjejen så skulle ju hon få stryk, hon skulle inte ha en chans att klå mig! Så det så!

Blodig tass

Tilda: Otis hade lite blod på tassen förut. Han säger att han inte har gjort något särskilt, men jag tror att han har fått stryk av Fellisia. Hon är fortfarande kvar här. Det gör ingenting. Jag bryr mig inte så mycket om henne, men Otis försöker reta henne ibland. Mamma håller koll så att han inte är för dum mot henne. Men hon verkar klara sig ganska bra själv om hon klarar av att ge Otis på nosen.

Sovplats

Otis: Den där Felissia har en egen sovplats med sig. I kväll har jag legat i den en lång stund. Jag ska gå och lägga mig i den nu igen.

Inne hos katten

Otis: Nu har jag varit inne hos den där Fällisia. Mamma öppnade så att vi kan gå som vi vill. Tilda vågar inte gå in där så klart, men jag som är en modig och tuff kille har varit inne flera gånger. Varje gång jag kommer nära så fräser och morrar Fällisia åt mig. Mamma kollar också att vi inte ska börja bråka med varandra. Det skulle ju inte vara någon match för mig att klå upp den där tjejen! Jag var intresserad av att se om hon hade någon mat kvar som jag kunde smaska på, men det hade hon inte. Katten också!

RSS 2.0