Ser henne inte

Tilda: Den där Fellisia är här hos oss. Fast vi ser inte till henne så mycket. Hon får vara för sig själv, bara för att hon är så rädd för oss andra. Bamse är jättenyfiken på henne. De har ju inte träffats förut. Han sitter och spanar efter henne lite då och då. Otis säger att han ska klå upp henne om hon dummar sig. Men det kan han ju inte göra, för vi får ju inte gå in där hon är! Jag tror inte att hon ska stanna så länge den här gången. I alla fall inte lika länge som Bamse stannar. Han är ju här jättelänge!
Nu ska jag kolla om jag ser henne. Sedan ska jag äta lite innan det är dags att sova lite igen.


En till

Otis: Nu tror jag att mamma har blivit knäpp. Inte nog med att den där fjant-katten Bamse är här jättelänge den här gången. I dag kom den där mesiga Fällisia hit också! Det är hon som är så rädd och gömmer sig hela tiden. Så nu har jag en till att klå upp. Om hon dummar sig alltså. Vi får väl se. Det är bäst att hon passar sig!

Vanligt varmt

Tilda: I dag har vi haft en jättelugn dag. Mamma har inte varit hemma, och jag, Otis och den där Bamse har mest bara slappat och sovit. Det är inte varmt här längre, det är mera som vanligt nu igen. Det är skönt. Man blir ju så slö när det är så där jättevarmt. Oj! Nu måste jag skynda mig. Mamma säger att vi ska få mat!  :)

Svalt

Otis: Nu när det är så varmt har mamma öppnat några av de där stora sakerna som man kan se ut igenom. Jag tycker att det är skönt att ligga och sova precis bredvid en öppen sådan, då är det inte lika varmt hela tiden. Som tur är så har inte Tilda och den där fjant-katten kommit på att man kan sova precis där, så jag får ligga där ifred när jag vill! Om fjant-katten försöker att ta min plats så ska jag klå upp honom! Hoppas att han försöker någon gång, så att jag äntligen får ge honom stryk!  :)

Ute

Otis: I dag har vi varit ute. Inte Tilda, för hon vill ju inte. Men jag och Bamse har varit ute. Först gick mamma och Bamse ut. Då blev jag glad, för jag trodde att fjant-katten skulle åka hem till sig. Men efter en liten stund kom de in igen, och då sa mamma att det var min tur att gå ut en stund. Det var jätteroligt! Det blåste skönt i pälsen också. Jag hann äta lite sådant där grönt när jag var ute. Mamma sa att vi nog ska få gå ut snart igen. Jag längtar redan!

Lugnt och varmt

Tilda: Det är fortfarande väldigt varmt här, så vi fortsätter att ta det lugnt. Vi ligger mest och slappar alla tre. Den där Bamse är inte så farlig, så jag går inte undan lika mycket längre när han kommer i närheten. Vi äter till och med väldigt nära varandra. Men han sover inte där mamma, Otis och jag sover. Han kanske inte vill det. Undrar varför? Fast det gör ingenting, det är mysigare när vi får vara i fred med mamma.

Roligt!

Otis: Nu har det hänt något riktigt roligt här. Mamma klippte Bamse´s klor! Fjant-katten låg dessutom helt stilla och lät henne göra det! Vilken dummer!!! Ha ha ha! Nu har jag en riktigt bra chans att ge honom ordentligt med stryk utan att han kan ge något tillbaka. Fast han kan ju så klart inte ge mig stryk ändå, även om han har klorna kvar. För jag är ju mycket snabbare och starkare än den fjanten!

Väldigt varmt

Otis:  Det är så varmt här nu. Det är nästan så varmt att jag inte orkar klå upp den där fjant-katten om han dummar sig. Fast bara nästan. För skulle han göra sig stöddig på något sätt så skulle jag nog orka ge honom lite stryk. Men jag tror ändå att jag väntar tills det inte är lika varmt, så att jag har ork att klå upp honom ordentligt.  :)

Tar det lugnt

Tilda: Den där katten Bamse är ju här nu igen. Det går ganska bra. Otis har inte bråkat med honom så mycket än. Han försökte en gång, men då sa mamma till honom. Jag är lite försiktig med Bamse. Jag är inte så rädd för honom, men jag tar det lite lugnt när han är nära. Härom dagen kom vi riktigt nära varandra. Då tvättade han mig! Slick, slick två gånger på mitt fina huvud! Då visste inte jag vad jag skulle göra, så jag var alldeles stilla. Bamse visste nog inte riktigt heller hur man gör när man tvättar en annan katt. Men mamma blev jätteglad och ojade sig en massa över att vi var så söta då. Vad då då? Jag är ju alltid söt!
Nu ska jag se om Otis vill mysa lite med mig.


Fjantigt namn

Otis: Den där fjant-katten har inte dummat sig så mycket än, så jag har inte gett honom stryk. Men kanske snart. Förresten, Bamse, vad är det för ett namn på en katt? Nej det är skillnad med mitt namn. Otis är ett riktigt namn på en riktig katt! Stilig är jag ju också!

Bamse

Otis: Fjant-katten är här nu. Jodå, Bamse kom i dag. Han ska tydligen stanna jättelänge den här gången! Han brukar vara här jättelänge annars också, men mamma sa att han ska stanna ännu längre den här gången! Katten också!
Jag har inte klått upp honom än. Men han har fräst åt mig ganska mycket i dag. Om han fortsätter på det sättet så ska jag snart ge honom stryk!


Varmt

Tilda: Det är ganska varmt nu här där vi bor. Både ute och inne. Otis och jag ligger mest och slappar hela dagarna, för man blir väldigt trött av att busa i värmen. Fast mamma tycker att det är skönt. Men hon har ju inte lika mycket päls som vi har. Människor ser ju faktiskt ganska fåniga ut utan päls. Det är därför vi katter är mycket snyggare än människor!

RSS 2.0