Fjant-katt på väg

Otis: Mamma sa att fjant-katten Bamse ska komma hit till oss snart igen. Nu måste jag vässa mina klor ordentligt, för om han dummar sig så ska han få stryk!

Ute

Otis: I dag har vi varit ute. Jag och mamma var ute först. Vi var ute en lång stund. Det var soligt och varmt, och min fina päls blev alldeles jättevarm. Jag åt lite sådant där grönt och luktade på en massa saker. Det finns massor att titta på och lukta på! Det var roligt att vara ute. Mamma tog en bild på mig.Tilda: Jag har också varit ute i dag. Jag ville inte det egentligen. Men mamma tycker att jag också ska gå ut ibland och få lite luft och lite sol på pälsen. Jag fick nog sol på pälsen för det var väldigt varmt ute. Men jag tycker inte om det där ute. Det är en massa otäcka ljud och saker, och jag är lite rädd när jag är ute. Jag höll mig nära mamma hela tiden. Jag åt en massa sådant där grönt. Fast jag åt jättefort, för det var så otäckt med alla konstiga ljud. Mamma tog en bild på mig också. Sedan gick vi in, det var skönt.


Hurra!

Tilda: Jag fyller år! I dag är det min födelsedag!  :)  Vi har fått sådan där smaskig fisk som vi brukar få när vi fyller år. Det var jättegott! Otis och jag åt jättefort! Mamma sa att jag fyller nio människoår, fast i kattår är det mycket. Jag förstår inte riktigt vad det betyder, men jag är ju en kattfröken i en bra ålder! Hurra för mig i dag!

Fisk

Otis: Jag fick smaka fisk när mamma åt förut. Den var salt. Men det var gott! Sedan fick jag slicka upp grädde som blev över. Det var riktigt smaskigt!  :)

Mammas bandasj

Otis: Mamma har ett bandasj på sin tass. Nästan ett likadant bandasch som jag hade på mitt ben, men hennes är mycket större. Mitt bandasj var mycket snyggare också. Jag passar bättre i det än vad mamma gör. Hon har tydligen ont i sin tass, så det är därför hon har bandasjet på sig. Jag tyckte inte om att ha det på mig, så det är skönt att det är mamma som har det nu och inte jag.

Mumsigt

Otis: I kväll har vi ätit festmat. Sedan fick vi smaka smaskigt kött av mamma. Det var gott!  :)

Snälla tanten

Tilda: Mamma har varit borta ett tag, och då har en annan människa varit här. Det är den där snälla tanten som har varit här förut. Hon har gett oss mat och klappat på oss. Men nu har mamma kommit hem igen så då behöver inte snälla tanten ge oss mat. Både jag och Otis har myst med mamma i kväll. Det är skönt att mamma är hemma hos oss igen.

Får besök

Otis: Nu vet jag varför mamma grejade så mycket i går. Snälla tanten kommer hit!  :)

Vad ska hon göra?

Otis: Mamma håller på och grejar med något. Hon plockar fram saker och går runt och verkar ha mycket att göra. Undrar vad hon gör?

Födelsedag snart

Tilda: Mamma sa att min födelsedag närmar sig. Det ska vara ljust och mörkt ganska många gånger först, men sedan fyller jag år! Då får vi säkert sådan där god tonfisk som vi gillar, Otis och jag. Vi brukar ju få det när vi fyller år. Det är riktigt mumsigt! Nu längtar jag efter det. Hoppas att det blir ljust och mörkt och ljust och mörkt alla gånger fort!

Snygg

Otis: Min päls är så fin! Den har varit riktigt fin sedan mamma kammade mig. Den blänker och är jättelen! Jag är en riktigt stilig katt.  :)

Tyckte inte om

Tilda: I kväll fick Otis och jag smaka något som kallas krefftor. Mamma sa att det är ungefär som räkor. Men det tyckte inte jag. Jag gillar räkor, men den där krefftan ville jag inte ha. Jag luktade bara på den, men jag smakade inte. Otis åt inte heller upp sin kreffta! Han som brukar äta allt! Så varken Otis eller jag smakade på dem. Mamma tyckte att vi var konstiga, men jag tycker att mamma är konstig som äter sådana där krefftor!

RSS 2.0