Fin päls

Otis: Mamma har kammat min fina päls så att den blev ännu finare. Hon kammade bort massor! Pälsen blänker och är alldeles jättelen. Jag är riktigt stilig! Jag är ju en stilig katt i vanliga fall också, men nu är jag ekstra fin.  :)

 

Tråkig

Tilda: Jag vet inte vad det är med Otis. Han är så tråkig! Jag har försökt att busa med honom, men han vill aldrig. Jag har försökt i dag och många andra dagar innan i dag. Men han blir bara sur och springer undan från mig. Det är inte så roligt att busa själv, det är ju roligare om man är två! Jag får försöka att hitta på något bus med mamma i stället. Det var länge sedan jag gjorde det. Ett bra bus måste det vara. Jag ska vila lite nu så att jag orkar tänka ut något roligt bus.

Vind i pälsen

Otis: I dag har jag varit ute! Mamma och jag gick ut en stund när Tilda och jag hade ätit. Det var roligt. Jag tittade och luktade på en massa saker. Och så åt jag sådant där grönt också. Det blåste ganska mycket i pälsen. Det var skönt! När vi gick in sa mamma att jag ska få gå ut snart igen. Kanske Tilda också, om hon vill då. Hon brukar ju inte vilja det. Men jag tycker i alla fall om att vara ute!

Inget vitt

Otis: Det är inget vitt kvar ute. Det försvann för länge sedan. Nu är det en massa grönt i stället. Mamma säger att det börjar bli varmt och skönt ute igen. Hon har också sagt att jag ska få gå ut snart om jag vill. Klart att jag vill! Det finns så mycket att se och lukta på ute. Och så brukar det blåsa så skönt i pälsen. Hoppas att vi ska gå ut jättesnart! Det ska bli så roligt!

Lurad

Tilda: Mamma lurade mig ordentligt förut. Hon låtsades att vi skulle mysa, och när vi gjorde det så klipp, klipp, klipp!!! Hon hann klippa alla mina klor utom tre stycken innan jag förstod vad hon höll på med! Då gick jag. Dumma mamma! Nu måste jag ju vässa dem igen, så att de blir lika vassa som de var innan hon lurade mig.  :(

Lugnt

Otis: Här händer inte så mycket. Vi äter och sover. Tilda försöker busa med mig ibland. Och så måste jag äta den där mäddessinen varje dag. Fortfarande! Jag hoppades ju att det skulle vara slut med det snart. Men Tilda och jag fick något annat av mamma i kväll som var riktigt smaskigt. Sådant där kött som vi får ibland och som är så gott! Efter det fick jag smaka en såsig gegga som också var god. Tilda smakade inte den, så jag fick äta allt själv. Det är bra att Tilda inte äter allt, för då blir det mer till mig!  :)

Otis tog kycklingen

Tilda: Vi åt kyckling i kväll. Otis åt upp flera av mina bitar. Då blev inte jag så glad, för jag ville ju ha mina bitar själv. Det är ju så gott med kyckling! Det är för att jag äter så långsamt som Otis tar av min mat. Otis äter jättefort, så när han har ätit upp sina bitar så tar han av mina bara för att jag inte har hunnit äta så många. Mamma brukar säga att jag måste äta fortare. Men jag äter ju så fort som jag bara kan! Nu ska jag sova lite.

Korta klor

Otis: I dag var det inte så roligt. Mamma klippte mina klor! Jag tycker inte om det. Jag protesterade lite som jag brukar göra, men mamma klippte av klorna ändå. Hon är ganska snabb, klipp klipp klipp, så är det färdigt. Nu har jag inte en enda vass klo!  :(

Magen full

Otis: Mamma och jag har festat på sådana där goda gula bollar i kväll. Jag åt många! Mamma åt också många. Tilda tycker inte om gula bollar. Hon är så konstig. Gula bollar är ju jättesmaskigt! Min mage är helt full av mumsiga bollar nu. Jag måste vila lite.

RSS 2.0