Mamma kan inte

Tilda: Ibland när mamma och jag myser så brukar jag tvätta henne. Ibland så brukar hon tvätta mig, men hon kan inte! Mamma gör fel! Hon slickar inte som man ska göra när man tvättar. Hon trycker med munnen mot mig eller så använder hon nosen och drar med den fram och tillbaka på mig. Så gör man ju inte! Jag försöker visa henne hur man ska göra, men hon fattar inte i alla fall. Hon fortsätter att göra fel hela tiden! Hur ska jag göra för att hon ska förstå?

Bus

Tilda: Nu har jag busat lite med mamma en stund. Eller det var faktiskt mamma som busade med mig. Det var roligt! Jag sprang omkring och busade lite för mig själv, och då började mamma att busa med mig. Hon sa att det såg ut som att jag hade en massa bus i kroppen. Så jag fick busa av mig. Man blir trött av att busa så nu ska jag vila lite.

Godissugen

Otis: Jag är sugen på något smaskigt. Undrar om jag kan få mamma att ge mig något gott att äta? Jag ska försöka...

Annan ost

Otis: Mamma lät mig smaka ost i kväll. Den osten har jag inte ätit förut. Den var smaskig! Jag fick några små bitar bara, men det var jättegott! Osten var varm när jag fick den. Det brukar inte ost vara. Den heter något jättekonstigt. Mamma sa vad den kallas men jag kan varken säga det eller skriva det här. Hoppas att jag får smaka den igen en annan gång. Nu ska jag vila lite.

Kloklippning

Tilda: Mamma klippte några av mina klor förut! Katten också! Jag vill ju inte att hon ska göra det, men ibland är hon lurig och snabb. Jag låg hos henne och hade det mysigt. Hon klappade en massa på mig och så plötsligt klipp klipp! Jag hann knappt märka det innan hon hade klippt några. Sedan klipp klipp, så klippte hon några till.  :(  Men alla fick hon minsann inte ta! Så det så!

Besök

Otis: Mammas människosyster har varit här. Hon kom i går och så sov hon här hos oss. Fast nu är hon inte kvar här. Hon åkte förut i dag. Så nu är det bara mamma, Tilda och jag igen.

Monstret

Tilda: Mamma gick omkring med det där otäcka monstret förut. Då gömde jag mig. Jag tycker inte om monstret. Det låter så hemskt och så rör det sig överallt. Man vet ju aldrig åt vilket håll det kommer. Mamma säger att det inte är farligt, men jag tror inte riktigt på mamma när hon säger så. Jag tror att monstret jagar mig. Så det så.

Kräks

Otis: Jag kräktes efter maten förut. Det var inte roligt. En stund senare fick jag smaka lite bäjkon. Det var jättegott! Men jag fick bara några små små bitar för att jag inte skulle kräkas upp dem. Det gjorde jag inte. Nu ska Tilda och jag äta vår vanliga mat innan vi ska sova. Hoppas att jag inte kräks upp den igen.

Mysigt

Tilda: Jag har haft det mysigt med mamma en lång stund nu. Först låg jag på henne när hon satt på klösmöbeln. Sedan gick jag upp och la mig högt upp på klösmöbeln för där är det så varmt och skönt. Då la jag mig så att jag hade frambenen och huvudet på mamma, bredvid hennes huvud. Det var jättemysigt! Det tyckte mamma också! Sedan vände jag på mig så att jag hade mitt huvud mot det varma och min fina svans på mamma bredvid hennes huvud. Det var också mysigt. Jag gillar att mysa. Mamma gillar också att mysa med mig.  :)

Gula bollar-kväll

Otis: Mamma och jag har ätit sådana där goda gula bollar i kväll. Det är så smaskigt! Jag åt flera stycken, så nu är jag alldeles mätt i magen av gula bollar. Men jag har inte ätit lika många bollar som mamma, hon har ätit JÄTTEMÅNGA! Fast hennes mage är ju större än min snygga mage så klart, så hon får ju plats med flera i sin. Tilda gillar inte alls gula bollar, hon slickar inte ens på dem. Det är bra. Då får mamma och jag äta alla själva!  :)

Ny smak

Otis: Jag fick lite kött av mamma som smakade lite speciellt. Mamma sa att smaken heter takko. Fast jag bryr mig ju inte så mycket om vad det heter, bara det går att äta. Det gjorde det. Det var ganska smaskigt. Tilda fick också smaka. Hon åt upp sitt så jag kunde tyvärr inte ta hennes den här gången. Fast det gör inte så mycket, nästa gång vi får något mumsigt kanske hon inte vill ha sitt och då kan jag ta det.  :)

Slöat hela dagen

Otis: Oj, vad jag har sovit mycket i dag! Vi har legat och slappat hela dagen. Alla tre har gjort det, mamma också. Det är så skönt att vara riktigt lat ibland. Nu ska vi äta lite, och sedan ska jag nog sova lite mer. Man blir trött av att vara lat!

Ont

Tilda: Mamma trampade mig förut. Mitt på min fina tass trampade hon! Det gjorde jätteont! Jag sprang iväg till ett annat rum och gömde mig. Men mamma blev orolig och ville titta på min tass, och sedan kramade hon mig. Nu har jag inte ont längre.

RSS 2.0