Tråkigt med meddessin

Otis: I dag ville inte jag äta den där mäddessinen. Jag spottade ut den flera gånger. Men varje gång stoppade mamma in den i min mun igen. Vi höll på så en stund ända tills mamma stoppade in den så långt att jag inte kunde spotta ut den. Det är så tråkigt att äta meddisin. Jag förstår inte varför jag måste göra det varje dag. Jag förstår inte varför inte Tilda och mamma äter mädessin. Varför är det bara jag?

Mumsigt

Otis: Tilda och jag fick både skinka och ost av mamma förut. Det var riktigt smaskigt! Tilda åt inte upp all sin skinka, så då tog jag hennes också. Jag kan äta massor, för jag tycker att det är så gott!
I kväll slappar vi alla tre; jag, Tilda och mamma. Det är skönt att ta det lugnt och mysa. Jag ska fortsätta att vila lite nu.

Otäckt ljud

Tilda: Den där människan som var här och grejade med något i taket var här i dag igen. Han hade med sig en sak som lät så fruktansvärt otäckt. Då blev jag lite rädd och gömde mig. Efter en liten stund slutade ljudet och han pratade lite med mamma innan han gick. Hoppas att han inte kommer tillbaka med den där saken!

Ensamma igen

Otis: Mammas människosyster och en annan människa har varit här. Först kom de hit och grejade en massa med pälsen på huvudet och målade färger i ansiktet. Sedan gick de och var borta ganska länge. De kom tillbaka igen när det hade varit mörkt länge. Tilda, mamma och jag låg och sov när de kom. Efter en stund gick de också och la sig. Sedan sov alla ganska länge, Tilda och jag också. När de hade vaknat var de kvar en liten stund och sedan gick de. Så nu är det som vanligt igen, bara mamma, Tilda och jag.

Vi får besök i morgon

Otis: Mamma sa att hennes människosyster och en annan människa ska komma hit till oss i morgon. De ska sova hos oss. Det har de gjort flera gånger förut. Det gör inte så mycket att de är här ibland. De är snälla. Tilda och jag brukar sova bredvid dem när de är här. Vi får det för mamma. Hon blir inte sur för vi sover ju hos henne nästan alltid annars. Jag blir trött av att prata om att sova, så jag ska nog vila lite nu.

Otäckt

Tilda: I morse kom det in en människa här. Han grejade med något i taket. Jag gömde mig lite när han var hos oss. Men han var nog inte så farlig för mamma pratade lite med honom medan han grejade och sedan gick han. Skönt att han inte stannade så länge.

Gott

Otis: I kväll fick jag slicka av en massa gott när mamma gjorde i ordning för att äta. Det är som en vit tjock sås och det är riktigt smaskigt. Den här gången fick jag ganska mycket. Åh vad gott det var! Jag förstår inte varför Tilda inte tycker om alla mumsiga saker som jag gillar. Fast när hon inte vill ha så får ju jag mer. Det är ju bra.

Lugn och ro

Otis: Nu har fjant-katten åkt hem till sig igen. Han åkte för en liten stund sedan. Skönt! Nu är det bara Tilda och jag med mamma igen. Som det ska vara. Hoppas att vi får vara ifred länge nu.

Killar är konstiga

Tilda: Otis vill ju ge Bamse stryk. Men är det så? Jag har sett dem busa lite med varandra. Det gör man väl inte med någon som man vill klå upp? Jag förstår inte killar ibland.

Är han sur?

Tilda: Bamse är ju här igen. Han verkar vara lite sur. Han kanske inte vill vara här den här gången. Jag håller mig lite på avstånd från honom, jag vill inte att han ska börja bråka med mig. Mamma sa att han inte ska stanna så länge. Men jag hoppas att han inte ska vara sur hela tiden!

RSS 2.0