Äter inte

Tilda: Mamma är orolig för mig. Jag äter inte så mycket längre och jag har tydligen blivit väldigt smal. Mamma försöker på olika sätt att få mig att äta, men det går inte. Jag vet inte varför jag inte äter så mycket. Mamma sa att jag kanske måste åka till kattdoktorn om inte jag äter som jag ska. Men jag vill inte åka dit.

Fässt

Otis: Vi har fässt här i dag. Först fick Tilda och jag en massa godisar, och sedan fick vi den där smaskiga fisken som vi brukar få när någon fyller år. Fast i dag är det ingen av oss som fyller år, men vi fick den ändå. Vi ska få lite mer av den om en stund. Det ska bli så gott!

Trött

Otis: Jag är väldigt trött nu för tiden. Jag gör inte så mycket annat än sover. Jo, jag äter och dricker och går på toaletten. Men mest sover jag. Det är skönt att sova. Mamma säger att jag sover mycket för att jag är gammal. Men det stämmer inte. Jag är inte gammal, jag är bara trött.

Mys

Tilda: Jag har haft mysigt med mamma i kväll. Vi låg och sov på klösmöbeln. Det var så varmt och mysigt. Jag gillar att mysa. Jag brukar mysa med Otis också ibland. Men han gillar inte att mysa lika mycket som jag, så vi brukar inte mysa så ofta och så länge. Då är det bättre att mysa med mamma, för då kan jag få mysa länge om jag vill.

Grädde

Otis: Jag fick smaka grädde förut. Grädde är gott! Mamma tycker visst också att grädde är gott. När hon hade ätit färdigt sin grädde fick jag smaka lite av det som var kvar. Men mamma säger att man inte får äta så mycket grädde åt gången. Min mage kan bli konstig om jag gör det, och då kanske jag inte mår så bra i magen. Men lite går bra. Tur det, för det är ju så gott!

God mat

Tilda: Vi har inte fått den där jättegoda maten på länge. Jag tycker om den jättemycket och vill inte äta av den vanliga maten som vi äter annars. Så jag har inte ätit så mycket mat sedan den goda maten tog slut. Men i dag kom mamma hem med den goda maten igen! Oj vad jag blev glad då! Jag åt massor när hon gav oss av den! Hoppas att vi alltid får den nu!

Godis

Tilda: Otis och jag fick lite godis av mamma i kväll. Vi fick flera bitar och olika sorter. Men jag gillar inte alla godisar. De som jag inte tycker om åt Otis upp i stället. Han tycker om alla sorter.

Ingen fjant

Otis: Fjanten är inte kvar här längre. Han åkte hem till sina människor förut. Skönt, nu är det som vanligt här igen. Bara jag, Tilda och mamma. Fast det är lite synd att jag inte hann klå upp honom innan han åkte. Inte en enda gång gav jag honom stryk. Det ska jag göra om han kommer någon annan gång. Då ska han få!

Fisk

Otis: Vi har ätit någon sorts fisk i kväll. Mamma sa att vi hade lite fest för att Bamse snart ska åka hem till sina människor. Fisken var god. Jag åt mer fisk än Tilda och fjanten. Bra att vi fick fisk, och bra att fjanten inte ska vara kvar så länge till.

Äventyr

Tilda: I dag gick jag ut på äventyr! När mamma kom hem hörde jag att hon stod utanför länge. Då krafsade jag så att hon öppnade. Hon undrade om jag ville komma ut dit där hon var. Hon stod där och pratade med en annan människa. Jag gick ut och tittade lite. Sedan gick jag bort till den andra människan och gick in där hon stod. Mamma sa att den människan bor där. Jag gick runt där en lång stund. Jag tittade på allt och luktade på en massa grejer. Det var spännande! Jag var ju så klart tvungen att undersöka allt som fanns där.
När jag hade varit på alla platser så började jag om från början igen. Mamma fick vänta länge på mig. Till slut lyfte mamma upp mig och sa att vi skulle gå hem för att Otis och Bamse väntade på oss. Den andra människan verkar vara snäll. Hon sa att jag är söt. Det vet jag ju att jag är!
Mamma sa att hon var förvånad att jag gick in till människan så där, för annars brukar ju inte jag vilja gå ut alls. Men det var roligt att vara på äventyr!

RSS 2.0