Usch

Otis: Vi fick smaka skinka av mamma i kväll igen. Jag skyndade mig att äta upp mina bitar och så tog jag en av Tilda också. Men direkt när jag hade ätit upp allt så kräktes jag. Då kom all skinka upp igen! Det var inte så roligt. Jag fick ingen mer skinka av mamma, för hon tyckte inte att jag skulle äta mer ifall jag skulle kräkas igen. Katten också!

Ost och skinka

Otis: I kväll har vi haft lite fässt här. Tilda och jag fick ost och skinka av mamma. Det var smaskigt! Tilda åt sin skinka så långsamt så jag åt upp hennes bitar också. Hon får skylla sig själv när hon inte äter lika fort som jag! Jag är riktigt duktig på att äta fort. Det är nog inte så många andra katter som är så stiliga och snabba som jag. Ha ha!

Massor med mums

Otis: I kväll har jag fått smaka massor med mumsiga saker. Mamma höll på och grejade med sin mat och då fick jag smaka på olika saker. Jag tyckte att allt var gott. Men till slut sa mamma att jag inte fick smaka mer, för då skulle min mage inte må så bra. Nu ska Tilda och jag äta vår mat och sedan ska vi sova.

Nej!

Tilda: Nej! Mamma klippte klorna på min ena tass nu! Jag var inte beredd och helt plötsligt så lurade hon mig igen som hon har gjort förut. Hon klappade lite på mig, och så klipp klipp klipp! Så var mina klor på ena tassen korta. Nu är jag inte så glad på mamma. Jag gillar inte att få klorna klippta. Nu måste jag vässa dem igen. Hon ska inte få klippa klorna på mina andra tassar! Så det så!

Arg

Otis: Nu är jag arg på mamma. Hon klippte mina klor! Alldeles nyss gjorde hon det. Jag var inte alls beredd på det. Helt plötsligt bara lyfte hon upp mig och så låg jag där på rygg och kunde inte ta mig loss. Jag sparkade så mycket jag kunde och försökte verkligen ta mig loss, men hon höll fast mig så jag kunde inte komma undan. Nu är alla mina klor korta igen och jag är sur på mamma. Nu måste jag ju börja vässa dem igen. Katten också!

På vakt

Otis: I dag sa mamma att det är dags att klippa klorna igen. Hon har inte gjort det än, så jag hoppas att hon glömmer bort det. Jag gillar inte att få klorna klippta! Jag ska göra som Tilda och försöka hålla mig undan från den där grejen som mamma använder till klorna.

Mycket mys

Tilda: I kväll har mamma och jag haft mysigt. Vi låg tätt ihop på klösmöbeln. Det var varmt och mysigt. Det var så skönt att när mamma sa att hon var tvungen att resa på sig, så låg jag kvar för att mamma skulle ligga kvar en stund till. Då gjorde hon det. Fast till slut reste hon på sig i alla fall. Jag gillar att mysa. Det är skönt.

Tjock svans

Tilda: I dag tänkte jag busa lite med Otis. Men han är så tråkig, för han vill aldrig busa tillbaka. Först jagade jag honom lite, men då ville han inte bli jagad. Sedan försökte jag skrämma honom. Jag böjde ryggen allt jag kunde och gjorde så att min svans blev jättestor och tjock. Men han blev inte så rädd. Han bara tittade på mig och kröp sedan in under en klösmöbel och morrade åt mig. Då busade jag ensam i stället. Jag låtsades att det fanns andra jag kunde skrämma och så sprang jag omkring fort fort med jättetjock och stor svans. Men det var bara roligt en liten stund, så jag gick till mamma och hade mysigt med henne i stället.

Tråkigt med vitt

Otis: I dag har det ramlat ner en massa sådant där vitt ute igen. Det är ju redan massor med vitt ute, men det ramlade ner ännu mer. En stund ramlade det ner så mycket vitt att det inte gick att se något. Jag tittade ut men det enda jag såg var bara vitt, ingenting annat. Det var tråkigt. Så då la jag mig och sov i stället. Sova är roligt. Och skönt. Jag brukar sova mycket. Jag tycker om att sova. Och att äta. Det är vad jag gillar mest att göra. Äta och sova. Jag ska nog sova lite nu tror jag.

Ingen fisk

Otis: Mamma sa att hon fyller år i dag. Men vi har inte ätit någon sådan där god fisk som vi brukar få när jag och Tilda fyller år. Människor är väldigt konstiga som inte äter mumsig fisk när de fyller år. Det är ju dumt. Men det beror säkert på att människor inte är lika smarta som vi katter, så de fattar nog inte att man ska äta gott då. Dessutom är det inte lika viktigt att de fyller år som att vi katter fyller år. Tur att jag är katt!

Pang

Tilda: I natt när det var alldeles mörkt och Otis och jag sov vaknade vi av att det smällde otäckt ute. Mamma var inte hemma och då var det inte så roligt. Det smällde och pangade hela tiden jättelänge. Jag tyckte inte om det. Efter en lång lång stund pangade det inte lika mycket längre och sedan när mamma kom hem smällde det inte alls mer. Det var bra. Då var det inte så otäckt och vi kunde fortsätta att sova.

RSS 2.0