Varmt

Tilda: Det är varmt här. Vi orkar inte göra så mycket då, så vi sover och vilar mest. Alla tre gör det, Bamse också. Mamma tycker också att det är varmt. Men hon vilar inte lika mycket som vi gör. Nu ska jag vila lite igen.

Kammad

Otis: Mamma kammade min fina päls förut. Hon höll på länge och det lossnade massor! Men när hon var färdig var min fina päls ännu finare. Jag är en riktigt stilig katt!

Kyckling

Otis: Vi har ätit kyckling i kväll. Det var riktigt smaskigt! Fjant-Bamse fick också kyckling. Han tycker tydligen också om det. Men jag förstår inte varför han skulle få kyckling. Han är ju en riktig fjant! Efteråt fick jag grädde av mamma. Det var också riktigt gott. Det var bara jag som fick det. Rätt åt fjanten!

Födelsedag!

Tilda: Det är min födelsedag i dag! Det är en speciell födelsedag säger mamma. För jag fyller två nummer. Jag vet inte vad det betyder. Det spelar inte så stor roll heller. Vi fick i alla fall sådan där god fisk som är så smaskig. Jag åt massor! Mamma tog en bild på mig när jag åt fisken.


Fjanten

Otis: Fjant-Bamse är här igen. Jag hoppas att han snart åker hem till sig. Annars ska han få stryk. Så det så!

Bandasch igen

Otis: I dag hade jag ett sådant där bandasj på benet igen. Jag var nämligen hos de där människorna som klämmer och känner på mig. Precis som de har gjort förut så tog de bort lite av min fina päls på benet och sedan stack det. Då kom det sådant där rött igen. Efter det så fick jag bandasch. Jag gillade inte alls att vara där i dag. Jag surade lite och försökte se arg ut. Som tur var så var vi inte där så länge den här gången. Jag tycker inte om att åka dit!

Fyller snart

Tilda: I dag har vi ätit kyckling. Men jag vill inte ha så mycket den här gången, så Otis åt flera av mina bitar också. Mamma sa att jag snart fyller år. Jag hoppas att vi får sådan där smaskig fisk då. Men det ska bli mörkt och ljust några gånger till först innan det är dags. Hoppas att det blir mörkt och ljust fort!

Hemma

Otis: Vi har varit på sämmäster, men nu är vi hemma igen. Vi var hos de där människorna som vi har varit hos förut. Vi fick en massa gott att äta. Men de tvingade också mig att äta sådan där mäddessin. Det var inte så roligt. Det är skönt att vara hemma igen. Nu är det som vanligt.

Åker bort

Tilda: Nu ska Otis och jag åka på sämmäster. Jag vill inte det.

Ensamma igen

Otis: Nu har äntligen fjanten Bamse åkt hem till sina människor. Det är bra. Men när han hade åkt så klippte mamma mina klor! Det var inte så roligt! Mamma sa att det är för att vi ska åka på sämässter snart. Varför måste man klippa klorna då? Dumt!

Bamse och sämmäster

Otis: Fjant-Bamse är kvar här. Än så länge har han skött sig så jag har inte behövt klå upp honom. Mamma sa att han inte ska stanna så länge till. Skönt! Men när han har åkt hem till sig ska tydligen Tilda och jag åka på sådan där sämäster igen. Det kallas visst så när vi åker till andra människor och bor där ett tag. Vi har gjort det förut. Men det var länge sedan. Jag hoppas att det finns god mat där.

Håller avstånd

Tilda: Den där Bamse är ju här. Det gör inte så mycket. Men jag har lite koll på honom. Jag är inte rädd, men jag håller mig ändå lite på avstånd. Helt plötsligt kanske han kommer lite för nära och då tycker jag att det blir lite otäckt. Men så länge han håller sig en bit från mig så gör det inget att han är här.

Fjanten

Otis: Den där fjantiga Bamse är här! Han kom förut och ska tydligen vara här några dagar. Bäst att han passar sig, annars ska jag klå upp honom.

RSS 2.0