Fässt igen

Otis: I dag ska jag och den där Räjjven ha fässt igen. Mamma sa att det är en fässt-dag i dag, så vi ska få något riktigt smaskigt att äta om en stund. Jag hoppas att en stund går fort för jag vill ha något smaskigt att äta nu!

Min vikt

Otis: Mamma ville veta min vikt. Jag vet inte vad vikt är för något. Hon ställde mig på en konstig sak. Men jag ville inte stå på den så jag gick av. Mamma ställde mig på saken igen. Jag gick av. Hon ställde mig på saken en gång till. Jag stod kvar en jättekort stund innan jag gick av. Men mamma sa att det räckte, för nu vet hon min vikt.

Stor fässt

Raven: Det var lite konstigt här förut. Människan satte grejer runt halsen på mig och Otis, och när vi hade sakerna på oss fick vi konstig mat att äta. Jag tyckte inte att det var så gott så jag åt inte upp min. Jag väntade tills vi fick vår vanliga mat, då åt jag mycket av den i stället.
 
Otis: Nu är det min tur! Vi har haft stor fässt här. Vi fick massor med smaskigt att äta av mamma. Men den där Räjjven ville inte ha sin mat, så jag åt upp all hennes goda mat också. Det var riktigt mumsigt och nu är jag alldeles full i magen!
 

Hälsa på

Otis: I dag gjorde jag en hälsa på igen. Mamma och människan bredvid oss pratade och då sprang jag ut från oss och in hos människan. Där gick jag runt och tittade lite som jag brukar göra. Efter en stund gick jag tillbaka hem till oss igen. Det är roligt att hälsa på. Jag ska nog göra det flera gånger.

Tvättar

Raven: Ibland tvättar jag Otis. Men jag vet inte om han tycker om det så jag tvättar honom bara lite på huvudet en kort stund. Han tvättar aldrig mig. Men det gör inget, jag tvättar mig själv. Jag tvättar människan också. Hon tvättar inte mig, men hon klappar mycket på mig i stället. Det tycker jag om.

Mera

Otis: Nu ramlar det ner mer sådana där vita saker. Tar de aldrig slut? Jag tycker i alla fall att det är skönt att ligga inne och titta ut på det vita. Men nu ska jag nog vila lite igen.

Varmt

Raven: Nu är det väldigt varmt och skönt på platserna där man kan titta ut. Jag tycker om när det är varmt, så jag ligger ofta där nu. Ibland ligger jag och tittar ut och ibland ligger jag och sover. När det blir för varmt där så går jag och lägger mig på min plats på klösmöbeln i stället. Där är det också skönt att sova.

Bara vitt

Otis: Det är massor med vitt ute nu. Det har ramlat ner massor med vita saker jättelänge. Varje gång jag tittar ut så ramlar det ner mera vitt. Det är så mycket vitt ute att man nästan inte ser något annat än vitt. Mamma säger att det är kallt ute och om jag skulle gå ut nu när det är vitt ute så skulle jag frysa om mina fina tassar. Det är skönt att vara inne i värmen.

Fässt

Otis: Vi har haft fässt. Jag fyller år i dag. Jag och den där Räjjven har ätit riktigt mumsig mat. Mamma tog en bild på oss när vi åt. Vi har fått grädde också. Mamma har klappat en massa på mig. Jag tycker om att fylla år, det är roligt att få äta så mycket smaskigt. Nu ska jag vila lite. Man blir trött av att fylla år.
 

Jättegod mat

Raven: Otis och jag har fått jättegod mat av människan i kväll. Mycket mat fick vi också. Det var så mycket att jag inte orkade äta upp allting. Inte Otis heller och han brukar alltid äta mycket mer än jag. Nu är jag alldeles full i magen så jag måste vila lite.

RSS 2.0