Tjejen

Otis: Den där katten som är här verkar ganska ok. Jag har inte behövt klå upp henne än. Men hon fräser åt mig ibland. Jag vet inte varför. Då blänger jag lite på henne. Mamma tycker att hon är söt. Varför då? Det är ju inget speciellt med henne. Hon är ganska liten, och så är hon ju tjej! Hon är inte alls som jag. Stor och stilig alltså.

En tjej

Otis: Det är en katt här. En tjej! Mamma sa att hon ska stanna här ett tag. Jag vet inte vad jag tycker om det. Hon verkar inte vara lika fjantig som den där Bamse och hon är inte så stor. Men om hon inte passar sig så ska hon allt få!

Vem?

Otis: Mamma sa att det ska komma en katt hit snart. Vad menar hon? Vad är det för katt? Varför ska katten komma hit till oss? Jag vet inte om jag gillar det. Bara det inte är en sådan där fjant som Bamse är. Då ska jag minsann visa att det är jag som bestämmer här.

Trött

Otis: Jag känner mig lite extra trött i kväll. Jag har slöat och sovit hela tiden sedan mamma kom hem. Jag vet inte vad det beror på. Nu ska jag fortsätta att sova.

Fast

Otis: Jag blev instängd förut! Det var INTE så roligt! Mamma öppnade ett sådant där skåp eller vad det kallas, där mamma har en massa grejer. Jag tyckte att det verkade lite spännande så jag gick in när det var öppet. Sedan stängde mamma och då kom inte jag ut! Det var alldeles mörkt så jag såg ingenting. Jag försökte öppna genom att trycka på dörren allt vad jag kunde, men det gick inte. Efter ett tag när jag hade försökt en massa gånger så öppnade äntligen mamma. Hon sa att hon inte visste att jag hade gått in där. Vilken tur att hon hörde när jag försökte ta mig ut! Det var verkligen inte så roligt att vara instängd där!

Vitt

Otis: Det är alldeles fullt med vitt ute. Det har ramlat ner massor med vitt en lång stund och det ramlar fortfarande ner massor. Man ser bara vitt ute. Det är inte så roligt att titta ut då. Det tar ju inte slut. Var kommer allt vitt ifrån?

Latdag

Otis: Mamma och jag har latat oss hela dagen. Vi låg på klösmöbeln och sov båda två. Jag gillar att lata mig och det gör mamma också. Fast man blir trött av att göra det, så nu ska jag vila lite.

Kyckling

Otis: Mamma och jag har ätit kyckling i kväll. Som vanligt fick jag smaka många bitar. Det var mumsigt! Efter det har jag vilat. Man blir trött när magen är full med gott.

Varmt

Otis: Jag hade lite mys med mamma förut. Jag lade mig bredvid henne en stund som jag har gjort några gånger tidigare. Mamma tyckte att det var mysigt. Men efter ett tag flyttade jag på mig och lade mig högst upp på klösmöbeln i stället. Där är det en grej som gör att det kommer en massa varmt. Det är väldigt skönt att ligga där. Jag har legat där väldigt mycket nu. Det är varmt och mysigt.

RSS 2.0