Duktig

Otis: Jag har hjälpt mamma igen med sådana där många små saker som ska bli en stor sak. Mamma tycker nog att det är bra att jag hjälper till, för jag är ju så duktig. Fast jag blev lite trött när jag hjälpte henne. Så då vilade jag en stund. Det var skönt.
 

Spottade ut

Otis: Jag ville inte äta mäddessinen i dag. Så när mamma trodde att jag hade svalt den så spottade jag ut den. Men mamma såg det och stoppade in den i min mun igen. Då var jag tvungen att äta den. Det var inte roligt. Jag vill inte äta mäddessin mer. Jag vill äta godis i stället.

Ute igen

Otis: I dag var jag ute igen. Det var roligt. Jag åt lite sådant där grönt och det blåste skönt i pälsen. Men efter en liten stund blev jag trött och då fick jag gå in. Jag har vilat nu. Det var också skönt.

Vill vara ensam

Otis: Jag tycker att fjantkatten Bamse kan åka hem till sig snart. Han har varit här länge nu. Jag har inte klått upp honom en enda gång. Jag får inte det för mamma. Det är dumt för han kan behöva lite stryk så fjantig som han är. Den där Räjjven kan också åka hem. Hon har ju också varit här länge nu. Jättelänge, mycket längre än fjanten. Fast hon har inget hem säger mamma. Det är ju konstigt, alla katter har väl ett hem? Men det är klart, hon är ju inte lika stilig som jag så det är kanske därför som hon inte har någonstans att bo.
Jag har inte klått upp henne heller. Det är synd att inte de två har klått upp varandra, för om de hade gjort det så hade båda fått stryk utan att mamma hade blivit arg på mig.
 

Godis

Otis: Jag har ätit godis. Det var smaskigt. Jag åt upp mina godisar fort. Fjanten Bamse och den där Räjjven fick också godis. Men hon ville inte ha sina godisar så fjantkatten och jag fick äta upp hennes också. Det var synd att han åt godisarna, annars hade ju jag fått många alldeles själv.

Hjälpte mamma

Otis: Mamma grejade med en massa små saker. Alla de små sakerna satte hon ihop så att det blev bara en enda stor sak. Jag ville hjälpa henne så jag la mig mitt på alltihopa. Det gick bra. Jag var jätteduktig!
 

Åt grönt

Otis: Jag var ute en liten stund i dag. Jag åt sådant där grönt som finns ute. Det blåste skönt i min fina päls också. Den där fjanten Bamse var också ute en stund. Jag vet inte varför han får gå ut. Han är ju en riktig fjantkatt. Det borde bara vara stiliga katter som jag som får gå ut!

RSS 2.0