Bra mage

Otis: Nu mår min mage bättre. Det är bra. Jag äter mycket mat igen, precis som jag brukar göra.

Sjuk

Otis: I dag har jag varit sjuk. Mycket sjuk. Jag har kräkts och kräkts och kräkts. Jag har fått gå på toaletten flera gånger också. Jag har inte alls mått bra. Jag ville inte äta eller dricka något heller. Jag har mest vilat och sovit hela dagen. Mamma har varit jätteorolig. Nu har jag druckit lite vatten och ätit några godisar. Men jag vill fortfarande inte äta någon mat. Jag känner mig inte bra än. Jag vill inte vara sjuk mer, jag hoppas att jag mår bättre snart.

Inget bråk

Otis: Det är väldigt konstigt att fjanten Bamse och den där Räjjven inte har klått upp varandra än. Jag har väntat på det ända sedan fjanten kom. Nu verkar det dessutom nästan som att de inte tycker illa om varandra. Nej jag får nog själv ge fjanten stryk. Jag ska nog ge Räjjven stryk också. Då ska de få, båda två.

Mumsigt

Otis: Vi har fått jättegod mat. Mamma sa att vi fick den av den snälla människan som bor nära oss. Den var riktigt smaskig! Den där Räjjven och fjanten Bamse tyckte också om den. Det var inte så bra, då kunde inte jag äta upp deras mat. Men mamma sa att vi ska få mera senare. Det är bra!

En till!

Otis: Vad är det som händer? Nu är den där Bamse här också! Han kom för en liten stund sedan. Det är ju inte så roligt. Nu måste jag vässa mina fina klor fort så att de är redo när jag ska klå upp honom. Det verkar som att Bamse och Räjjven inte gillar varandra. Det är bra. Då kan ju de ge varandra stryk i stället så behöver inte jag klå upp någon av dem.

Inte så glad

Otis: Mamma har klippt mina klor! Det gillade inte jag. Men hon gjorde det i alla fall. Då blev inte jag så glad på mamma. Nu är mina fina klor korta. Jag tycker inte om när de är det, jag vill att mina klor ska vara långa och riktigt vassa. Nu måste jag göra dem vassa igen. Det är bäst att de är det om jag måste ge den där Raven stryk.

Usch

Otis: Jag har kräkts. Flera gånger. Det är inte så roligt. Jag tycker inte om att kräkas. Jag vill att maten ska stanna i min mage.

Mamma är hemma igen

Otis: Mamma har varit borta en jättelång stund. Det har varit ljust och mörkt flera gånger medan hon var borta. Då kom den där människan som bor nära oss hit och gav oss mat. Det var bra. Fast hon gav mig mäddessin också, det var inte så roligt. Men nu är mamma hemma igen. Det gillar jag. Jag har myst massor med mamma nu.

Hmmm

Otis: Människan som bor nära oss var här nyss. Mamma visade henne var vår mat finns. Och så visade hon var min mäddessin finns också. Jag undrar varför människan ska veta det.

Mumsig fisk

Otis: I kväll fick jag sådan där god fisk. Den som vi brukar äta när någon fyller år. Men i dag är det ingen som fyller år. Jag vet inte varför mamma gav fisk till mig i dag. Men det gör inget, det viktiga är att jag fick äta den. Räjjven fick också, men hon åt inte så mycket. Det var bra för då blev det mer fisk till mig. Det var riktigt mumsigt!

På väg ut

Otis: I dag gick jag nästan ut. Ensam utan mamma. Hon pratade med en annan människa och då var dörren öppen. Jag och den där Räjjven satt och tittade på dem. Efter en liten stund gick jag ut där mamma stod och sedan gick jag ner. När jag hade gått ner en bit stannade jag och tittade på mamma. Hon och människan tittade på mig, och mamma sa något till mig. Då gick jag upp igen och mamma gick in med mig och stängde dörren.

RSS 2.0