En hälsa på

Otis: Nu har jag gjort en sådan där hälsa på igen. Jag gjorde det hos människan som bor bredvid oss. Det är ju där som jag har gjort hälsa på förut några gånger. Den där Räjjven och mesen Knappen gjorde också en hälsa på, så vi var där alla tre samtidigt. Nu är vi hemma med mamma igen och jag ska vila lite en stund.

Ny här

Raven: Jag tänkte prova det här. Jag har aldrig gjort det här förut, men Otis gör det ofta. Fast nu vet jag inte riktigt vad jag ska berätta, så jag tror att jag ska lägga mig och sova en stund i stället. Jag berättar något en annan gång.

Fässt

Otis: Vi har haft fässt i dag. Då fick vi sådan där god fisk att äta. Likadan fisk som vi brukar få när någon fyller år. Det var riktigt smaskigt och jag åt massor! Mamma sa att vi har fässt för att den där Räjjven ska stanna hos oss för alltid. Hon har ju redan varit här så länge och nu ska hon alltså vara här jämt. Det tycker inte jag är något att ha fässt för. Men det var i alla fall gott med fisk.

Ingen stryk än

Otis: Nu är jag lite arg. Jag skulle ju klå upp den där mesen Knappen, men nu kan jag inte det. För mamma har klippt mina klor igen! Så nu måste jag ju vässa dem igen innan jag kan ge honom stryk. Men när jag har gjort det, då ska han få!

Ska vässa klorna

Otis: Mesen Knappen är fortfarande kvar här. Och han myser jättemycket med mamma. Jag tycker inte om det. Jag måste nog ge honom lite stryk. Han ska få stryk så att han fattar att han inte ska mysa så mycket med mamma och att han inte ska stanna här längre. Jag ska vässa mina klor lite till så att de blir ännu vassare innan han får stryk. Men sedan när jag har vässat dem så ska jag klå upp honom. Så det så.

Mysbråk

Otis: Ibland när jag myser med mamma så kommer meskatten Knappen och försöker att mysa med mamma han också. Det gillar inte jag! Det är min mamma och när jag myser med henne så vill jag mysa ensam. Jag tycker inte att han ska mysa med henne alls, inte ens när jag inte myser med henne. Han kan väl skaffa sig en egen människomamma att mysa med? Dumma meskatt!

Hälsat på

Otis: Nu har jag gjort en sådan där hälsa på igen som mamma säger att det heter. Jag var hos människan som bor nära oss, där jag var en annan gång. Den där Räjjven och mesen Knappen var också där. Vi gick omkring och tittade och luktade. Efter en stund tyckte mamma att vi skulle gå tillbaka till oss igen. Då gjorde vi det. Allihopa. Fast jag tycker att de andra kunde ha stannat hos människan. I alla fall meskatten. Men nu är vi alla hemma igen med mamma.

Lite mys

Otis: Jag har myst lite med mamma i kväll. Jag låg på mamma. Det var skönt. Jag tycker om att mysa. Det gör mamma också. Hon tycker nog om att mysa speciellt med mig för jag är ju en så stilig katt. Mamma tycker bäst om mig. Vem skulle hon annars tycka bäst om?

Sover på bild

Otis: Jag sover ganska mycket. Jag tycker att det är skönt att sova. Jag vet ju att jag är en riktigt stilig katt även när jag sover, och mamma tycker nog också att jag är väldigt stilig när jag sover för hon tar en massa sådana där bilder på mig då.
 

RSS 2.0