Sol på pälsen

Otis: I dag var jag ute! Det var roligt. Mamma var också med. Hon tog bilder på mig. Det var väldigt varmt ute, men det blåste lite skönt i pälsen. Det var mycket att titta och lukta på. Jag åt lite sådant där grönt också. Men jag var bara ute en kort stund. Det var ju så varmt så jag och mamma gick in igen. Nu har jag vilat en lång stund för jag blev trött av att vara ute.
 
 

Fjantens klor

Otis: Det hände något riktigt roligt förut. Mamma klippte klorna på fjantkatten Bamse! Så nu har fjanten också korta klor. Ha ha! Rätt åt honom! Nu ska jag skynda mig att vässa mina klor så att de blir vassa fortare än fjantens klor. Det är ju bra om mina är vassare än hans ifall jag måste ge honom stryk. Fast jag klår honom ju så klart lätt ändå även om mina klor inte är vassare.

Klippta klor

Otis: Mamma har klippt mina klor igen. Det är inte så bra. Nu måste jag göra dem riktigt vassa igen ifall jag behöver klå upp den där fjanten Bamse.

Inga saker i munnen

Raven: Människamamma stoppar inte längre in sådana där saker i min mun som jag måste svälja. Jag behöver inte äta fler sådana nu. Det är bra. Jag tyckte inte så mycket om dem. Jag äter hellre mat.

Kissproblem

Raven: Ibland när jag kissar kommer Bamse och smyger. Det tycker inte jag om. Då vill inte jag kissa. Det är jobbigt när man är kissnödig och inte kan kissa när man vill. Dumma Bamse!

Vill visa vem som bestämmer

Otis: Jag väntar på att fjanten Bamse ska göra något dumt så att jag kan klå upp honom. Han måste få veta vem som bestämmer. Fast i så fall får jag ge honom stryk så att inte mamma ser det. Hon tycker inte att jag ska klå upp honom. Jag förstår inte att mamma inte tycker att han behöver få en del stryk. Ser hon inte hur fjantig han är?

Inte farlig

Raven: Bamse är här. Det är samma Bamse som har varit här förut. Jag är inte rädd för honom. Men när han jagar mig så springer jag fort. Fast han gör inte det så mycket. Han luktar på mig ibland. Jag luktar på honom också. Han luktar inte konstigt.

Bamse och gula bollar

Otis: Fjantkatten Bamse är här. Han kom förut innan jag fick sådana där goda gula bollar som jag tycker om. Mamma gav mig när hon åt. Jag åt så många så nu är min stiliga mage alldeles full med gula bollar. Det var gott. Fjanten Bamse fick också smaka, men han ville inte ha några gula bollar. Tur för honom att han inte åt någon. Då hade jag varit tvungen att klå upp honom.

Vill tvätta pälsen

Raven: Jag väntar på att mammamänniskan ska lägga sig på sin plats för att sova. Då ska jag tvätta hennes päls igen. Jag tycker om det. Det verkar som att hon vill att jag ska tvätta hennes päls, för hon klappar så mycket på mig då. Jag ska gå och lägga mig där och vänta. Jag hoppas att hon kommer snart.

RSS 2.0