Ny mäddessin

Otis: Mamma ger mig en annan mäddessin nu. Jag måste äta den för att jag hade ont i min fina rumpa. Jag vill inte äta den. Den är otäck. Jag tycker inte om den. Jag försöker slippa att äta den, men mamma stoppar in den i min mun ändå. Så jag måste äta två mäddessiner nu. Det är inte roligt.

Ätit något nytt

Raven: Jag har ätit något som jag inte har smakat förut. Det heter leverpastäjj och är mjukt och lite kladdigt. Mammamänniskan gav mig lite och jag tyckte om det. Då fick jag lite till. Det var gott. När jag hade ätit upp det också visade jag att jag ville ha mer. Då gav mammamänniskan mig lite till. Jag vill äta det igen, för jag tyckte om det.

Mera ont

Otis: Mamma och jag var hos en sådan där människa i dag. Det tyckte inte jag var roligt. Människan tog bort lite av min fina päls under svansen. Sedan tryckte människan på min rumpa jättehårt. Det gjorde ont. Jag visade att jag inte ville det, men människan fortsatte att trycka hårt där. Människan gjorde det flera gånger. Sedan hällde människan in något där det gjorde ont. Jag tyckte inte om det heller. Jag var lite arg på människan. När vi kom hem fick jag godis. Mamma sa att jag hade varit duktig. Jag är ju alltid duktig. Det var gott med godis. Sedan sov jag länge, för jag var trött efter allt tryckande på mig.

Sår i baken

Otis: Jag har lite ont bredvid min fina svans. Mamma sa att jag har ett sår där. Jag vet inte vad ett sår är för något. Men det gör lite ont och jag tvättar på det för att det ska sluta göra ont. Mamma vill titta på såret hela tiden. Det vill inte jag att hon ska göra. Hon sa att jag kanske måste åka till en sådan där människa som klämmer och känner på mig för att såret ska bli bra. Det vill inte jag. Jag vill stanna hemma och sova i stället. När man är en så stilig katt som jag är så ska man inte ha sår någonstans. Om jag tvättar på det mycket så försvinner det nog. Då behöver inte jag åka till den där människan.

Mysdag

Otis: Mamma och jag har sovit mycket i dag. Det var skönt. Vi har haft mysigt också. Jag har legat bredvid mamma flera gånger. Det tycker jag om. Mamma tycker också om det. Hon klappar mycket på mig då. Det är skönt att mysa.

Glass

Raven: Jag fick smaka glass. Det var gott. Jag tycker om glass. Det gör människamamma också. Hon äter mycket glass. Det är bra, för jag brukar få smaka när hon äter glass. Jag sitter bredvid henne när hon äter och då förstår hon att jag också vill ha. Otis tycker också om glass och han brukar också få smaka. Fast människamamma äter mycket mer än Otis och jag.

Vatten på golvet

Raven: Mammamänniskan hällde ut vårt vatten på golvet. Det har hänt flera gånger förut också. Hon sparkar till sakerna med vatten i så att de ramlar och vattnet rinner ut. Jag vet inte varför hon gör det. Det är dumt. Hon säger saker när hon har gjort det. Jag gick fram för att titta på och då blev jag blöt om mina tassar. Men mammamänniskan tog upp vattnet och sedan fick vi nytt vatten i sakerna.

Trött

Otis: I dag har jag sovit mycket. Jag har varit trött och det är skönt att sova då. Jag har bara varit vaken när jag har ätit och varit på lådan. Mamma säger att man blir trött när man är gammal. Fast jag är ju inte så gammal, så jag förstår inte vad hon menar med det. Nu är jag trött igen så jag ska sova lite till.

Hårt?

Raven: Människamamma tycker att jag sover konstigt ibland när jag ligger på min favoritplats. Men jag tycker att det är skönt att sova så.
 

RSS 2.0