Åt allt

Raven: Jag har ätit lite grädde igen. Det tycker jag om. Både jag och Saga fick grädde av människamamma. Men Saga brukar ju äta upp min mat, så jag åt upp hennes grädde. Rätt åt henne!

Väldigt varmt

Raven: Det är så varmt här. Det är jobbigt när det är så varmt. Jag orkar inte göra någonting. Jag bara vilar hela tiden. Människamamma och Saga tycker också att det är varmt. De vilar också mycket. Ibland ligger jag nära den där saken som blåser i pälsen. Det är skönt. Då är det inte så varmt. Men när jag flyttar mig till en annan plats så blir det varmt igen.

Tungan ute

Raven: Ibland sover jag med min tunga utanför munnen. Människamamma säger att det är gulligt. Jag vet inte vad gulligt är, men jag tror att det är något bra.
 
 

Jobbig

Raven: Saga gör samma saker som jag gör. När jag äter så vill Saga äta. När jag sover så vill hon sova. Ibland tycker jag att det är lite jobbigt att hon gör samma saker som jag. Saga vill vara nära mig. Det tycker jag också är lite jobbigt ibland. Då slår jag till henne med tassen. Fast det får jag inte för människamamma. Men ibland vill jag ju vara ifred.

Ingen Bamse

Raven: Bamse är inte kvar här. Han har åkt hem till sina människor. Nu är det bara Saga som är kvar här hos oss. Undrar hur länge hon ska stanna här?

Glass

Raven: Jag fick smaka glass förut. Det var gott. Jag tycker om det. Mammamänniskan äter det ofta. Det är bra för då får jag smaka när hon gör det. Fast jag får inte lika mycket glass som mammamänniskan. Hon äter mycket och jag får bara lite. Men Saga och Bamse fick inte smaka glass förut, det var bara jag som fick det.

Varmt

Raven: Det är väldigt varmt här hos oss nu. Då orkar man inte göra så mycket. Jag vilar mest. Saga och Bamse tycker också att det är varmt. De vilar också mycket. Mammamänniskan har ställt fram en sak som rör sig. När man går förbi den blåser det i pälsen. Det är skönt. Fast saken är lite otäck när den rör sig.

Vill inte mysa

Raven: Ibland försöker Saga att mysa med mig. Fast det vill inte jag. Det gör inget att hon ligger och sover ganska nära mig. Det får hon. Men jag vill inte att vi ska mysa. Då går jag.

Fega

Raven: Det har varit andra människor här och gjort saker. Då har Saga och Bamse gömt sig. Det har inte jag gjort. Saga och Bamse var rädda för människorna. Det var inte jag. Mammamänniskan var ju också här. Då var det ju inte så farligt. Jag tittade på vad människorna gjorde medan Saga och Bamse gömde sig. De är inte så modiga som jag är.

RSS 2.0