Måste äta egen mat

Raven: Vi får inte äta av varandras mat. Vi försöker göra det, men då flyttar mammamänniskan på maten. Eller på oss. Mammamänniskan säger att vi måste äta vår egen mat för att alla ska må bra i magen. Min vikt ska bli mindre också. Jag vet ju inte vad det är. Men jag ska försöka att äta lite av de andras mat ändå, för de får god mat.

Den lilla busar

Raven: Den lilla katten med det konstiga namnet tycker om mig. Hon vill busa med mig ofta. Jag vill inte busa med henne varje gång som hon vill det. Men hon verkar inte förstå det utan fortsätter att busa. Då blir jag arg. Hon busar oftare med mig än med den andra stora katten som är här. Det är nog för att hon tycker om mig. Men ibland vill hon bara att jag ska tvätta henne. Då gör jag det.

Kladdigt i munnen

Raven: Mammamänniskan stoppar in något kladdigt i min mun innan jag ska äta. Det är inte gott! Jag vill inte äta det, men mammamänniskan säger att jag måste det för att min mage ska bli bra. Några gånger till måste jag äta det. Men jag ska försöka hålla munnen stängd nästa gång så att hon inte kan stoppa in det.

Ligger bredvid varandra

Raven: Den lilla katten som ska stanna här brukar komma och lägga sig hos mig. Då tvättar jag henne. Det tycker hon om. Mammamänniskan har sagt att den lilla katten heter Fanta. Det är ett konstigt namn.
 

Inte så många kvar

Raven: Nu har två små katter till blivit hämtade. Människorna som hämtade dem tog med sig två samtidigt. Nu är det inte så många kvar här. Bara den lilla katten som ska stanna här och en liten katt till. Den stora katten är också fortfarande kvar.

Inte lika många små katter

Raven: Nu är det inte lika många små katter kvar här. Det kom en människa och tog med sig en av de små katterna. Sedan kom det andra människor och tog med sig en annan av de små katterna. Sedan kom det andra människor igen och tog med sig en till av de små katterna. Mammamänniskan sa att det ska komma fler människor och hämta de andra små katterna också. Men hon sa att en av de små katterna ska stanna här hos oss. Jag vet inte varför en ska stanna.

RSS 2.0