Busar och biter

Fanta: Jag har busat en lång stund. Jag busade med olika saker och jag klättrade upp på saker. Det var roligt. Människan sa till mig flera gånger att jag inte fick bita på en del saker som jag klättrade på. Men jag tycker om att bita på saker. Det är nästan lika roligt som att busa. Nu ska jag vila lite. Jag blir trött av att busa så mycket.

Festmat

Raven: Jag och den lilla katten har ätit festmat. Det var gott. Vi hade saker runt halsen medan vi åt. Mammamänniskan sa att vi var fina då. När vi hade ätit upp festmaten tog hon av oss sakerna. Det var skönt. Vi fick nya saker att leka med också. Nu har jag busat lite, men det gjorde jag med den där blå musen som jag har haft länge. Jag tycker att den är rolig.
 

Slipper saken

Fanta: Jag behöver inte ha den där dumma saken runt huvudet mer. Det är bra. Nu kan jag äta utan att den är i vägen. Jag kan tvätta hela mig också. Mycket. Det tycker jag om.

Dumma saken

Fanta: Jag har fortfarande den där konstiga saken runt huvudet. Jag tycker inte om den. Den är i vägen när jag ska äta och dricka. Jag kan inte tvätta mig med den på mig. Ibland tar människan bort den så att jag kan äta utan den på mig. Det är skönt. Då tvättar jag mig också. Men sedan sätter hon på mig den dumma saken igen.

Konstiga saken

Raven: Den lilla katten har en sådan där konstig sak runt huvudet som jag också hade en gång. Hon tycker inte om den. Mammamänniskan har sagt att hon ska ha den på sig länge. Det behövde inte jag ha när jag hade en sådan. Det var nog för att jag är stor och duktig. Den lilla katten måste ha den på sig för att hon inte ska tvätta sig på sin mage nu. Hon får inte det. Hon har ingen päls på magen nu, den är borta. Jag vet inte varför. Men hon ser lustig ut utan päls på magen och med den där konstiga saken runt huvudet.

Ont i magen

Fanta: Människan tog med mig till en annan plats förut. Det var många andra människor på den platsen. Människan lämnade mig där. Jag fick sitta ensam i en bur länge. Det var inte så roligt. Sedan kom det en människa och hämtade mig. Människan stack mig med något vasst. Då blev jag trött och somnade.
När jag vaknade kändes det inte som vanligt. Jag hade en konstig sak runt huvudet och det gjorde ont i min mage. Efter en liten stund kom min människa och hämtade mig. Nu är jag på den vanliga platsen igen med människan och den andra katten. Men jag känner mig lite trött och det gör fortfarande ont i min mage. Jag har försökt att ta bort den där konstiga saken runt mitt huvud men den sitter fast. Jag tycker inte om den.
 

Blöta

Raven: Det har hänt något riktigt hemskt. Mammamänniskan tog sådant där otäckt vatten och tvättade min rumpa, min svans och mina tassar. Sedan hällde hon mer vatten över min rumpa och svans så att jag blev ännu blötare. Det var inte roligt. Jag tyckte inte om det. När det äntligen tog slut så tog hon en sak och torkade mig med den. Men jag fick tvätta mig ordentligt efter det.
När mammamänniskan var färdig med mig gjorde hon likadant med den lilla katten. Hon tyckte inte heller om det. Hon tvättade sig själv länge efteråt. Vi fick mat när vi hade torkat lite, men den lilla katten hade inte tid att äta för hon bara tvättade sig medan jag åt.

RSS 2.0