Ont i rumpan

Fanta: Människan tog med mig till en annan plats. Jag har varit där förut. Då sov jag när jag var där. Den här gången sov jag inte. Det var en människa där som kände på mig. Hon gjorde något med min rumpa. Det gjorde ont. Jag tyckte inte om det. Sedan stack hon mig med något vasst i nacken. Det gjorde inte lika ont. Den människan sa att jag var duktig.
När hon var klar fick jag sitta i en stor bur en lång stund. Det var tråkigt. Min människa kom och klappade på mig ibland. Jag hade mat och vatten där men jag ville inte ha. Efter en lång stund tog min människa med mig tillbaka till den andra katten. Vi fick mat. Det är skönt att vara på den vanliga platsen igen.
 

Ska någonstans

Fanta: Människan sa att jag ska följa med henne någonstans i morgon. Men jag vill nog inte det, så jag stannar kvar här i stället.

Jagat lite

Fanta: Jag jagade något som flög runt här. Det var roligt. Ibland flög den jättehögt. Jag kan inte hoppa så högt. Då klättrade jag upp på saker för att kunna ta den. Men då flög den iväg så att jag inte fick tag på den. Jag jagade den länge. Efter en lång stund fick jag tag på den. Då dödade jag den. Det var roligt. Men jag blev trött av allt jagande, så jag vilade lite. Nu vill jag jaga något mer.

Mys blev korta klor

Raven: Förut trodde jag att mammamänniskan ville mysa med mig, men då gjorde hon mina klor korta i stället. När hon var färdig fick jag klappar och gos. Det tyckte jag om. Mammamänniskan sa att jag var så duktig.
Sedan gjorde hon den andra kattens klor korta också. Den andra katten är inte lika duktig som jag. Men hon fick klappar ändå.

Ny plats att busa på

Fanta: Jag har upptäckt att jag kan hoppa upp på platsen där människan gör iordning vår mat. Jag är där uppe ofta nu. Där finns en del roliga saker som jag busar med ibland. Jag brukar knuffa ner saker på golvet. Men nu har människan tagit bort många av sakerna. Människan vill inte att jag busar med dem. Men jag hoppar upp där ändå. Jag brukar gå omkring där och ibland ligger jag där en stund. Det är roligt att vara där uppe.

Rent där maten är

Fanta: Människan gjorde rent där maten finns. Först tog hon ut allt. Sedan ställde hon tillbaka allt igen. Jag hjälpte till. Jag tittade noga så att det var rent innan människan ställde tillbaka maten.
 

RSS 2.0