Väldigt varmt

Raven: Det är varmt här hos oss. Väldigt varmt. Jag orkar inte göra så mycket så jag vilar mest. När det blir för varmt där jag ligger flyttar jag mig till ett annat ställe som är lite svalare. Men det blir varmt där också. Då flyttar jag på mig igen till ett nytt ställe en stund.
Mammamänniskan och den andra katten tycker också att det är varmt. Den andra katten busar inte lika mycket nu. Hon vilar också på olika platser. Mammamänniskan sa att det bara ska vara så här varmt en kort stund till. Sedan ska det bli lite kallare. Det är bra. Då orkar jag att röra på mig mer.

Ett stick i nacken

Fanta: Jag var med människan någon annanstans en stund. Människan tog med mig till en plats där det är människor som gör saker med katter. Jag har varit där förut men det var länge sedan.
Jag gick runt och tittade och luktade på alla saker där. Det kom in en människa till oss som tittade i min mun och tryckte en sak mot min bröstkorg för att lyssna på mitt hjärta. Sedan kände och klämde hon på min mage en lång stund. När hon var färdig kom det en annan människa som stack mig i nacken med något vasst.
Alla sa att jag var fin och duktig. Men jag vet redan att jag är det. När de hade känt färdigt på mig tog min människa med mig tillbaka till vår plats där den andra katten väntade på oss. Jag har fått en massa klappar av människan och jag har vilat en lång stund. Jag blev trött av att människorna kände på mig.
 

Busar med nya saken

Fanta: Jag busar lite med den nya saken som vi fick. Den är rolig. Men den rör sig bara framåt när människan gör något med den. Det gör inget att den inte gör det när jag leker med den. Jag tycker att den är rolig ändå.

Människor här hos oss

Raven: Det har varit andra människor här igen. Det var de två människorna som har varit här många gånger förut. Jag känner igen dem. De gick iväg med mammamänniskan och sedan kom alla tillbaka igen. Då sov människorna här hos oss. De är snälla. De klappar på oss. Det tycker vi om. Men de är inte kvar här längre. Det är bara mammamänniskan här med oss nu.

Ny sak som rör sig

Fanta: Vi har fått en ny sak att leka med igen. När människan gör något med den så rör sig saken framåt. Först tyckte jag att den var lite otäck. Men nu tycker jag att den är rolig. Den andra katten slår saken med tassen varje gång den rör sig. Hon tycker nog inte om att den gör så.

Trodde på mys

Raven: Mammamänniskan har gjort våra klor korta igen. Jag låg och vilade när hon kom och lyfte upp mig. Jag trodde att mammamänniskan ville mysa med mig. Men hon gjorde min klor korta. Det gick fort. När hon var klar fick jag klappar. Sedan var det den andra kattens tur. Det gick fort då också.

Sitter på sovplatsen

Raven: Ibland vill mammamänniskan sitta där jag ligger och sover. Då brukar hon lyfta upp mig så att jag får ligga på henne i stället. Det är mysigt. Då får jag klappar av henne medan jag ligger där. Det är skönt. Ibland ligger jag kvar en lång stund.

RSS 2.0