Otäcka saken och blöta saken

Fanta: Människan har gått omkring med den där stora saken som låter så otäckt igen. Då sprang jag och gömde mig. Sedan gick människan omkring med en annan sak. Den är inte lika otäck. Men när människan drar den fram och tillbaka blir det blött. Jag och den andra katten blev blöta om tassarna när vi gick där saken hade varit. Efter en stund blev det torrt igen. Det var bra. Jag tycker inte om att vara blöt om tassarna.

Katter i sak

Fanta: Ibland när jag ligger och vilar på människan så tittar jag och människan på andra katter. De katterna är i en sak som människan har. De äter och sover och busar där. Men de tar sig inte ut från människans sak. Jag har tittat bakom saken, men katterna är inte där. De är bara i saken som människan har. Katterna är väldigt små, det är därför de får plats i den. Jag brukar titta på dem en stund. Nästa gång jag vilar på människan så är katterna fortfarande kvar i saken och då kan jag titta på dem igen.

Varmt

Raven: Det är varmt här. Jag orkar inte göra så mycket när det är varmt. Så jag vilar och sover mest. Men den andra katten busar lika mycket som vanligt. Med mig också. Det är jobbigt när det är varmt. Så jag blir arg på henne så att jag får vila ifred. Ibland lägger jag mig på golvet och vilar. Där är det inte lika varmt. Det är skönt att ligga där då.

Smal

Fanta: Vi har fått godis. Det var gott. Som vanligt fick jag mitt godis och den andra katten fick sitt godis. Jag fick godis två gånger. Människan sa att jag måste gå upp lite vikt. Hon tycker att jag har blivit för smal. Då får jag äta mycket godis. Det är bra. Jag tycker om godis.

Tillbaka igen

Raven: Nu är vi tillbaka igen. Vi har varit borta. Mammamänniskan tog oss till den där platsen som vi var på en annan gång. Vi var där en lång stund. Människan som är där är snäll. Hon klappar på oss och ger oss mat. Vi har sett andra katter där. De väntade också på sina människor. Vi har gått ut också. Det var roligt. Vi hade en egen plats att vara ute på. Vi fick vara där så mycket vi ville. Det var skönt.
Mammamänniskan hämtade oss förut. Vi har vilat hela tiden sedan vi kom tillbaka. Vi blev trötta av att vara borta. Vi har fått en massa gos av mammamänniskan också. Det tycker vi om.
 

Åka iväg

Fanta: Vi ska åka iväg någonstans. Människan sa att jag och den andra katten ska åka till den där platsen som vi var på en annan gång. Det finns andra katter där och en snäll människa som ger oss mat och klappar. Vi ska vara där en lång stund tills vår människa hämtar oss igen.

Bara gos med oss

Raven: Mammamänniskan sa att hon har varit någonstans och gosat med en massa kattbebisar. Det tycker inte jag om. Jag vill att hon bara ska gosa med mig. Och den andra katten. Hon tog inte med sig bebisarna hit. Det är bra. För då kan mammamänniskan bara mysa med oss här.

RSS 2.0