På bushumör

Fanta: Jag har varit full av bus en stund nu. Jag har försökt att busa med den andra katten flera gånger, men hon blir bara arg på mig. Jag har varit busig mot människan också. Människan har sagt åt mig några gånger att sluta busa. Men jag tänker fortsätta att busa. För det är roligt att göra det.

Ost

Raven: Jag fick smaka lite ost förut. Det var gott. Men mammamänniskan sa att min mage nog inte kommer att må så bra av det. Fast min mage mår ju inte så bra annars heller. Så jag vill att mammamänniskan ska ge mig mer ost.

Gömde mig med korta klor

Fanta: Det var inte så roligt förut. Människan gjorde våra klor korta. Det tycker inte jag om. Men människan sa att jag var så duktig som låg stilla hela tiden.
Sedan gick människan omkring med den där stora otäcka saken som försöker att äta upp mig. Då gömde jag mig så att jag inte skulle synas. När den hade letat efter mig en stund tog människan bort den igen. Det var bra. Då kunde jag komma fram igen.

Satte klorna i människan

Fanta: Mina klor är långa och vassa nu. Det är bra. Men människan märkte det förut. Jag jagade en sak som människan höll i och satte klorna i människans ben. Det tyckte inte hon om. Då sa hon att mina klor måste bli korta snart igen. Det vill inte jag.

Mat för människor

Raven: Ibland när människamamma gör iordning mat till sig så visar jag att jag vill smaka den. Men det får inte jag. Människamamma säger att katter inte ska äta sådan mat. Och min mage som inte mår bra får inte äta något annat än min speciella mat. Det är inte roligt. Jag vill smaka människamammas mat också. Ost och grädde och kyckling och annan mat för människor som jag tycker är gott.

Hemma hos oss

Raven: Mammamänniskan har varit hemma hos oss mycket en lång tid. Det är bra. Det är roligt när det inte är bara jag och den andra katten här. Det är ganska tyst när vi är ensamma. Då sover vi mycket. Men inte när mammamänniskan är här. Hon gör saker och pratar med oss. Då är det inte så tyst hela tiden. Mammamänniskan gosar och myser mycket med oss också. Det tycker jag om. 

För mycket gott

Fanta: Vi har fått smaskig mat och godis flera gånger sedan vi hade fest. Det är bra. Men människan sa att vi inte kan få det varje dag. Vi ska bara få det ibland. Det är inte så roligt. Vi tycker ju om smaskig mat och godis. Vi kan äta det hela tiden.

RSS 2.0