Tittar in

Raven: Jag och den andra katten sitter ofta och tittar in på de andra katterna som är här. Vi får inte gå in till dem. Det är dumt. Jag vill hälsa på dem. Men mammamänniskan säger att jag inte får det. Inte än. Jag kanske får hälsa på dem när mammamänniskan vet att de är friska och mår bra. Men det kan ta en lång stund innan hon vet det. Tills dess får vi bara titta in på dem.

Två andra katter

Fanta: Det är två andra katter här! Vi har inte träffat dem förut. Människan tog hit dem. De ska tydligen vara här hos oss ett tag. Men jag vet inte varför. Den andra katten och jag får inte gå nära dem. De är i ett eget rum. Men vi kan titta in på dem. Jag gör det nästan hela tiden. För jag vill se vad de gör. Men de gör inte så mycket. De ligger mest stilla. De kanske inte tycker om att vara här. Bra. Då kanske de inte stannar så länge. Jag vill nog inte det.

Letade efter de runda sakerna

Fanta: Nu har människan letat efter två av de runda sakerna som rullar. Hon hittade dem inte. De har gömt sig bra. Just de två runda är ofta borta. Människan brukar leta efter dem. Men när de har varit borta en stund brukar människan hitta dem igen. De två är roliga att busa med. Det är kanske därför som de gömmer sig ibland.

Klor och kräks

Raven: Mammamänniskan gjorde våra klor korta igen. Direkt efter att hon var färdig med mina klor kräktes jag. All mat som jag hade ätit innan kom upp. Det var mycket. Då fick mammamänniskan torka upp det innan hon gjorde den andra kattens klor korta. Jag tycker inte om att kräkas. Om jag gör det många gånger måste jag svälja ännu fler sådana saker som mammamänniskan stoppar in i min mun. Det är inte roligt. Jag måste redan svälja många saker, jag vill inte svälja ännu fler.

Vilar i värmen

Fanta: Det är väldigt varmt här nu. Då orkar inte jag busa lika mycket som vanligt. Jag vilar i stället. Nästan lika mycket som den andra katten. Hon vilar nästan hela tiden. Människan tycker också att det är varmt. Men hon har inte lika mycket päls som vi har så hon behöver inte vila lika mycket. Jag busar i stället lite när det är mörkt och människan sover. Då är det inte riktigt lika varmt så då orkar jag busa en liten stund.

En ny stor sak

Fanta: I dag har människan satt ihop flera saker till en stor sak. Hon höll på länge med det. Jag tittade på. Men jag låg en bit ifrån och tittade. Människan använde en sak som lät konstigt när hon satte ihop sakerna. Det tyckte jag var lite otäckt så jag ville inte vara för nära. När människan var färdig med allt sa hon att den stora saken som hon hade satt ihop är en ny möbel som ska vara här hos oss. Jag vet inte vad en möbel är, men jag har tittat och luktat på den stora saken. Jag hoppade upp på den en gång också. Då gick jag fram och tillbaka på den och tittade där uppe en liten stund. Saken ska ju stå kvar här nu, så jag kanske hoppar upp och går på den fler gånger.

Inte lika mycket bråk

Raven: Jag tycker om att mammamänniskan är mycket hos oss ett tag nu. När mammamänniskan är här kan hon säga till den andra katten om hon försöker bråka med mig. Det är bra. Då är hon inte lika jobbig som hon är när mammamänniskan inte är hos oss. Men det bästa med att mammamänniskan är mycket hos oss är att vi får en massa klappar och gos. Det är mysigt. Vi tycker om det.

RSS 2.0