Ute nästan hela dagen

Arvid: I dag har jag varit ute nästan hela dagen. Det var skönt. Jag låg i solen en stund. När det blev för varmt i solen lade jag mig i skuggan i stället. De andra katterna var också ute. Men jag var ute mest. Jag tycker om att vara ute när det är soligt och varmt.

Tittar på bus

Fanta: Nu ligger jag och tittar på när de två andra katterna busar. De jagar varandra och hoppar upp och ner på klösmöblerna. En av dem jagade den gamla katten också men då blev hon arg. Nu jagar de bara varandra igen. De har roligt när de busar. Jag tycker ju också att det är roligt att busa. Men jag orkar inte vara med den här gången. Jag ska vila lite i stället.

Rädd för människor

Vidar: Jag tycker att det är riktigt otäckt när det kommer andra människor hit till oss. Jag blir rädd då och gömmer mig. Jag är inte rädd för vår människa. Men det är otäckt med andra människor. Jag gömmer mig hela tiden när de är här. Jag kommer inte fram förrän vi är ensamma med vår människa igen. Vår människa säger att de andra människorna inte är så farliga. Men jag tycker att det känns bättre om jag gömmer mig när de är här. Då kanske de inte ser mig.

Vågar mera

Arvid: När det var en annan människa här vågade jag gå omkring lite. Det har inte jag gjort förut. När det kom andra människor hit i början när vi var här så gömde jag mig. Sedan vågade jag ligga på möbeln där vi sover. Den här gången vågade jag gå omkring lite fast det var en annan människa här en lång stund. Men jag gick inte nära den människan. Vår människa tyckte att jag var duktig och modig som vågade gå omkring när den andra människan var här. Nästa gång det kommer en annan människa hit kanske jag vågar att göra det igen.

Besök av en känd människa

Raven: Det har varit en annan människa här igen. Den människan har varit här förut. Hon klappar på oss. Men de två nya katterna är rädda för andra människor. En av dem gömmer sig hela tiden när det är någon annan människa här. Den här gången fick han gömma sig länge för människan sov här hos oss. Men då blir det mera klappar till mig och den andra katten när andra människor bara har oss två att klappa på. Det är bra.

Min dag i dag

Fanta: Människan sade att det är min dag i dag och att vi skulle fira det. Då fick jag många godisar att äta. Det var gott. Det är min dag för att den här dagen för länge sedan kom jag hit till människan och den andra katten. Då var jag riktigt liten. Jag kommer inte ihåg det. Men det gör inget att jag inte kommer ihåg det. Det viktigaste är att det är min dag och att jag får godisar då.
 

Lite bättre nu än förut

Vidar: Jag och min bästa vän trivs ganska bra här hos människan och de två andra katterna. Vi får mat och en massa klappar och gos. Vi har sköna platser att sova på och många saker att busa med. Så bra hade vi det inte på det förra stället som vi var på. Där var det många katter som skulle dela på maten, vi hade inte så sköna platser att sova på och vi var ute när det var kallt och blött. Jag tycker att det är bra att vi är här nu och att vi ska stanna här.

RSS 2.0