Trivs här

Vidar: Jag trivs här hos människan som jag och min vän ska stanna hos. Hon ger oss mat och en massa gos. Jag har en egen favoritplats som jag ligger på. Vi har två kompisar som vi busar med. De är snälla. Men jag tycker mest om min vän. Vi är bästa vänner. Vi tycker om varandra mycket. Det är bra att vi får vara hos människan tillsammans.

Vi ska stanna här

Arvid: Jag och min bästa vän har varit hos den här människan en lång tid. Innan vi kom hit bodde vi på en plats med många andra katter. Det fanns en människa där också. Han gav oss mat men vi fick vara utomhus nästan hela tiden. En dag kom det andra människor dit. De tog mig och min vän och satte oss i en konstig låda och när vi hade suttit i den en lång stund kom vi till människan som vi är hos nu.
Först tyckte vi att det var otäckt här hos människan. Allt var nytt och ovant för oss. Människan hade två andra katter här också. Men människan gav oss mat varje dag och efter ett tag förstod vi att människan var snäll. Vi blev vänner med de två andra katterna och så småningom fick människan klappa på oss. Det var skönt. Vi tyckte om det. Så människan fick fortsätta att klappa på oss. Nu får vi massor med klappar och gos av människan. På nätterna sover vi på människan. Det är skönt. Människan tycker om det också. Vi har fått veta att vi ska få stanna här hos människan och katterna. Det är bra. Vi vill stanna här.

Ute i solen

Fanta: Jag har varit ute igen. Både i går och i dag. De andra katterna var också ute, men jag var ute mest. Det var lite kallt men det var skönt i solen. Jag var ute länge. Jag tycker om att vara ute. Det är roligt.

Lite snällare

Raven: De två andra katterna som ska stanna här nu bråkar inte lika mycket med mig längre. De jagar mig fortfarande ibland men de är inte lika dumma som de var förut. Det är bra. Det är bäst att de är snälla mot mig nu när de ska stanna hos oss.

Alla får plats

Raven, Fanta, Arvid och Vidar: Alla får plats.
 

Får skriva här

Fanta: Människan sade att de två pojkarna som ska stanna här nu också får skriva här om de vill. Men jag tror inte att de vet hur man gör. I så fall får jag visa dem. Jag är duktig på det. Jag är ju duktig på många saker. Nästan allt faktiskt.

Vi är 4

Raven och Fanta: I dag sade mammamänniskan att de två andra katterna som har varit här länge ska få stanna här med oss för alltid. Så nu är vi fyra på riktigt.

RSS 2.0