Tagit min plats

Raven: En av de två andra katterna som har varit här en lång stund nu har tagit min plats där jag brukar sova ofta. Det är platsen bredvid mammamänniskans huvud. Jag sover alltid där när det är mörkt och mammamänniskan också sover. Jag brukar ligga där när det är ljust också. Men nu har han tagit den platsen några gånger. Det är inte bra. Då får jag ligga på en plats bredvid den platsen. Det tycker inte jag om. Jag vill att mammamänniskan ska säga åt honom att det är bara min plats och att han måste flytta på sig. Helst vill jag att de två katterna ska flytta till några andra människor. Då skulle det bli som vanligt igen och jag och den andra katten skulle vara ensamma med mammamänniskan. Det tycker jag skulle vara bra.

Använde klorna på människan

Fanta: Jag använde mina klor på människans ben. Hon tyckte inte om det. Hon sade att mina klor är för långa och vassa igen. Hon måste göra dem korta snart. Det vill inte jag. Det var dumt att använda klorna på människan så att hon märkte att de är långa och vassa. Jag ska inte göra det igen.

Ost men ingen grädde

Raven: Vi fick smaka ost förut. Alla fick varsin liten bit. Men den andra katten som bor här åt inte upp sin, så jag åt hennes ost också. Det var gott. De två andra katterna åt upp sina bitar. Annars hade jag ätit dem också. Sedan ville jag smaka grädde. Men jag fick ingen av mammamänniskan. Det var synd.

Mycket mys

Fanta: I dag har vi haft jättemycket mys med människan. Alla fyra har fått en massa klappar och gos av henne. Men jag har haft mest mys. Det är nog för att hon tycker om mig mest. Det är bra.

Sprang runt och busade

Raven: Jag busade lite för en stund sedan. Jag busade ensam. Jag sprang omkring i full fart, över möbler och in och ut i olika rum. Det var roligt. Mammamänniskan och de andra katterna tittade på mig när jag gjorde det. Nu ska jag vila lite. Jag blev trött av allt springande.

Halv gul boll

Fanta: Människan åt små gula bollar förut. Jag fick smaka en halv boll. Det var gott. Sedan fick jag en halv gul boll till. Men den åt jag inte upp. Det räckte med en. Men människan åt många gula bollar. Hon har nog en stor mage som får plats med så många små bollar.

Inte dumma hela tiden

Raven: De två andra katterna som har varit här en lång stund nu är inte dumma mot mig hela tiden. Bara nästan hela tiden. Jag tycker inte om när de jagar mig och ska bråka med mig. Men ibland sover vi ganska nära varandra. Det går bra. Då är de inte så dumma mot mig. Några gånger har jag tvättat dem lite. Men bara lite. Jag tycker bäst om när de är långt ifrån mig och låter mig vara ifred.

RSS 2.0