Behöver inte svälja så många saker

Raven: Mammamänniskan stoppar fortfarande in saker i min mun som jag måste svälja. Det är inte lika många som förut. Det är bra. Mammamänniskan tycker också att det är bra att jag inte måste äta så många saker nu. Men hon säger att jag måste äta mera av min mat. För jag äter så lite av den. Men det är för att jag vill äta de andra katternas mat i stället.

Springer iväg med de små sakerna

Fanta: Jag har hjälpt människan igen. Hon försöker att sätta ihop många små saker till en stor sak. Det går inte så fort. Jag brukar ligga bredvid och titta på. Ibland tar jag en liten sak och springer iväg med den. Då springer människan efter mig. Hon tar saken ifrån mig och försöker hitta platsen som den ska sitta på tillsammans med de andra små sakerna. Jag tycker att det är roligt att springa iväg med dem. Men det är roligt att ligga bredvid och titta på också.

Magen mår inte bra

Raven: Min mage mår inte bra i kväll. Jag har varit på lådan flera gånger. Mammamänniskan sa att det är för att jag har ätit av de andra katternas mat. Det får ju inte jag. För då blir min mage så här som den mår nu. Det är inte bra. Men jag vill äta de andra katternas mat. Den är god. Fast nu har mammamänniskan ställt den maten på en annan plats för att jag inte ska äta mer av den i dag. Nu måste jag äta min egen mat så att min mage börjar må bra igen.

Eget mys med mammamänniskan

Raven: I dag har jag haft mys med mammamänniskan. Det var bara jag som hade det då. Alla andra låg på olika platser och sov. Jag lade mig bredvid mammamänniskan när hon satt på den stora klösmöbeln. Hon klappade en massa på mig när jag låg där. Det var skönt. Jag låg där en lång stund. Det bästa var att jag var ensam med mammamänniskan. Det tyckte jag om. Jag vill vara ensam med mammamänniskan hela tiden.

Busar med alla

Fanta: Jag busar ofta med den andra katten. Det är roligt. Jag jagar henne och brottas mycket med henne. Det tycker inte hon om. Hon blir arg då. Men det bryr jag mig inte om. Jag fortsätter att jaga och brottas. Men ibland ser människan vad jag gör. Då måste jag sluta. Människan vill inte att jag bråkar med den andra katten.
Ibland busar jag med de två andra katterna som är här. De vill det. De busar med mig också. Vi tycker att det är roligt. Människan tycker att det är bra att vi busar. Men hon säger att vi måste busa snällt med varandra. Hon säger också att vi måste vara snälla mot den andra katten. Men vi busar och bråkar med henne ändå.

Satt på viktsaken igen

Raven: Nu har jag fått sitta på den där saken som visar min vikt igen. Jag får sitta på den ibland för att mammamänniskan ska se om min vikt är som den ska. Jag vet inte vad en vikt är men det är tydligen något som man har och det är viktigt att den är bra. Den andra katten får också alltid sitta på saken när jag har gjort det. Hennes vikt är också bra. Den här gången försökte mammamänniskan se vikten på de två andra katterna som är här. Men de ville inte sitta stilla på saken. Jag satt stilla en lång stund. Jag är duktig.
 

RSS 2.0