Fortfarande varmt

Fanta: Det är fortfarande varmt här. Jag vilar lite mera än vanligt. Jag busar mycket fortfarande, men jag orkar inte lika länge när det är så varmt. Så då vilar jag en stund så att jag orkar busa lite igen. Den andra katten tycker att det är jobbigt när det är så varmt. Hon vilar nästan hela tiden. Men hon är gammal. Det är inte jag.

Undersöker människans saker

Fanta: Människan flyttar omkring på många saker här. Det är bra. Då har jag mycket att titta på och undersöka. Det är roligt. Ibland kan jag krypa in i saker och gömma mig. Då hittar inte människan mig så fort. Det är också roligt. Jag tycker om att busa så.

Inte bra för magen

Raven: Vi fick smaskig mat och godis att äta. Mammamänniskan sa att det inte skulle vara bra för min mage. Det var det inte heller. Min mage blev sämre av att äta allt gott. Mammamänniskan sa att det bara var en gång. Nu måste jag äta den vanliga maten som är bättre för min mage igen. Det är synd. För jag tycker om smaskig mat och godis.

Många saker att busa med

Fanta: Nu är nästan alla leksaker framme. Det är många. Det ligger saker överallt. Människan sa att jag har för många saker att busa med. Men det är bra med många saker. Jag tycker om att busa. Det är roligt. Jag vill ha ännu fler saker.

Varmt igen

Raven: Det är varmt här nu igen. Då orkar man inte göra så mycket. Så jag vilar mest. Men den andra katten orkar fortfarande busa. Fast inte lika mycket som vanligt. För hon behöver också vila när det är varmt. Det är bra när hon också vilar. Det är lugnare här då. Det tycker jag om, då får jag vila ifred.

Hittade leksak

Fanta: Människan hittade en leksak som har varit borta länge. Det var bra. Det är en rolig leksak. Både jag och den andra katten ville leka med den samtidigt när den kom fram igen. Det gick inte så bra. Människan sa att vi får busa med den en i taget så att vi inte ska bråka. Den andra katten busar inte lika mycket som jag med saker så människan sa att hon skulle få leka med den först. Det tyckte inte jag om. Det var inte roligt att behöva vänta på min tur. Men efter en stund fick jag också busa med den.

Rakad mage igen

Raven: Mammamänniskan tog med mig till de där människorna igen. Först kände en människa på min mage. Sedan fick jag ligga på rygg medan människan tog bort min päls på magen. Det var inte roligt, för min fina päls hade precis kommit tillbaka där efter förra gången. Mammamänniskan höll i mina framben och en annan människa höll i mina bakben. Jag fick något blött och kladdigt på magen. Sedan tog den klämmande människan den där konstiga saken och rörde den över min mage. Hon gjorde likadant som förra gången. Men den här gången ville inte jag att hon skulle göra så. Jag talade om det för dem. Mammamänniskan klappade på mig och sa att jag var duktig.
Efter en lång stund slutade människan att röra på saken och torkade bort kladdet från min mage. Jag fick gå in i lådan igen och mammamänniskan tog med mig hem till vår plats. Det var bra. Nu har jag vilat mycket, för jag blir trött av att människorna gör saker med mig.
 

RSS 2.0