Tittade i min mun

Fanta: I dag tog människan med mig i den där lådan igen. Vi åkte till det där stället där det är andra människor som gör saker med mig. Det var en människa där som stack mig med något vasst i nacken. Sedan tittade hon i min mun. Hon ville se hur mina tänder ser ut. Det var inte så roligt när hon gjorde det. Hon klappade på mig och sade att jag är fin och duktig. Det vet jag redan att jag är.
Jag gick runt och tittade på alla saker som fanns där. Det var roligt. Efter en stund åkte människan tillbaka med mig i den där lådan. Nu är jag på den vanliga platsen med människan och de andra katterna igen. Det är bra.
 

Blött ute med muller och blink

Vidar: Det har varit otäckt ute några dagar. Det har ramlat ner massor med blött och det har mullrat och blinkat mycket. Det är skönt att vara inne där det är torrt. Jag är inte så rädd för det som låter och blinkar men det är bra att jag har mina vänner här så att jag inte är ensam. Människan är också här. Då är det inte lika otäckt med det som händer utanför.

Fortfarande varmt

Raven: Det är fortfarande väldigt varmt och skönt ute. Jag tycker om att vara ute då. Men när jag har varit ute en stund tycker jag att det blir för varmt. Då går jag in och lägger mig i stället. Där är det inte lika varmt som det är ute nu.

Färdig med alla små bitar

Fanta: Människan har hållit på med en stor sak med många små bitar. Det är många små bitar som ska sitta ihop. Hon har hållit på länge med den saken för det är många bitar. Jag har hjälpt människan med alla de små bitarna. Jag brukar ligga eller sitta på några av dem. Jag är duktig. I dag blev människan färdig med den stora saken för alla små bitar satt ihop. Det var bra att jag har hjälpt till för annars hade nog människan fått hålla på med de små bitarna ännu längre.

Morgonmys

Arvid: Ibland tycker jag att det blir för varmt att sova på människan hela natten. Då går jag och lägger mig på en annan plats. Men ofta går jag tillbaka till människan när hon vaknar. Då får jag lite morgonmys. Jag lägger mig nära människans ansikte och så klappar hon mycket på mig. Jag tycker om att gosa så. Det är skönt med morgonmys. Det tycker människan också.

Varmt igen

Vidar: Nu är det så där varmt igen. Då får vi vara ute sent. Det har varit mörkt en lång stund när människan säger att vi ska komma in och sova. Det är roligt att vara ute när det är mörkt. Det är inte så varmt heller när vi är ute sent. Nu har vi gått in för att sova. Men jag hoppas att vi får vara ute sent i morgon igen.

En liten människa som tycker om mig

Raven: Det har varit två andra människor här i dag. En stor människa och en liten människa. De har varit här en gång förut för länge sedan. Den lilla människan klappade mycket på mig. Hon lyfte upp mig och bar omkring på mig. Hon sade att jag var väldigt söt. Det tyckte jag om. Den lilla människan gav mig smaskigt godis också. Det var gott.

Jagar små saker som flyger

Fanta: När vi får vara ute så kommer det ibland in små saker som flyger. De flyger fort. Jag jagar dem. Det är roligt. Ibland får jag jaga dem länge för de flyger så fort att jag inte ser vart de tar vägen. Jag har fångat nästan alla små saker som har kommit in här. Jag är duktig. Det tycker människan också. När jag har tagit dem så har jag ätit upp dem. Det är rätt åt dem när de flyger så fort. Men det är inte så mycket mat på dem. Jag behöver inte tugga så många gånger innan de är uppätna. Det är synd.

RSS 2.0