Tillbaka igen

Otis: Fjant-katten är här igen! Han kom i kväll. Det var nog som därför mamma klippte mina klor i går. Bara för att hon vet att jag som är så stor och stark och snabb lätt kan klå upp honom. Men den här gången ska han tydligen inte stanna så länge. Så om Bamse inte dummar sig så slipper han få stryk av mig. Så det så.

Irriterad

Otis: Jag är lite irriterad på mamma i kväll. Hon klippte mina klor förut! Jag hann knappt inte fatta vad som hände, plötsligt låg jag på rygg i hennes knä och klipp, klipp, klipp så var det färdigt. Nu är alla mina klor ovassa igen. Jag gillar ju inte när hon klipper av dem. Nu måste jag börja vässa dem igen så att de blir lika vassa som de var innan. Katten också!

Bandash på benet

Otis: I dag hände en sak som jag inte ville. Mamma tog med mig till det där stället med människor som klämmer och känner på mig. Det gjorde de i dag också. En av dem tog bort min fina päls på ena benet igen och så stack det till och så kom det ut sådant där rött. Sedan fick jag ett bandash. Jag har ju haft bandasj på benet varje gång när det har kommit rött. Men det är inget roligt att ha bandasch, så jag försöker att få bort det. En annan människa tittade på mina ögon och i min mun, och sedan la hon en grej mot min mage en stund. De pratade med mamma och sedan åkte mamma och jag äntligen hem igen. Jag tycker inte att det är roligt att åka dit! Jag tänker inte följa med dit någon mer gång!

Två saker som jag inte gillar

Otis: Nu har mamma sagt två saker igen som jag inte gillar. Hon pratade om att klippa mina klor. Det får hon inte! Hon pratade om kattdoktorn. Jag följer inte med dit! Den här gången är det faktiskt Tildas tur att åka till de där människorna som klämmer och känner på oss. Jag stannar hemma. Så det så!

Röda och hårda

Tilda: Mamma ska äta sådana där krefftor i kväll. Jag fick titta på dem. De är jättehårda. Och så luktar de inte så gott. Jag gillar inte krefftor. Men räkor är gott. Otis och jag ska få skinka i kväll i stället. Det sa mamma. Det ska bli smaskigt!  :)

Skinka och ost

Otis: I kväll har Tilda och jag fått äta både skinka och ost. Det var jättegott! Tilda åt upp sina bitar den här gången, så jag kunde inte ta hennes. Synd! Fast det gjorde inte så mycket, vi fick flera bitar av både skinkan och osten. Men jag kan äta massor av sånt, för det är så smaskigt! Nu har vi nyss ätit vår mat också, så nu är jag mätt. Och lite trött. Jag ska nog sova lite nu tror jag.


Tomt

Tilda: Det är lite tomt här nu när inte Bamse är kvar. Han var ju här så länge den här gången. Fast det är ju lite skönt också att han inte är kvar. Nu kan jag kissa utan att han smyger på mig. Det är bra, det är skönt att få kissa ifred. Nu är Otis och jag ensamma med mamma igen. Det är också skönt. Då myser mamma med bara oss och inte med Bamse också. Jag gillar att mysa ensam med mamma.

Inte kvar

Otis: Nu har fjant-katten åkt hem till sig. Han gjorde det i dag. Skönt, då behöver jag inte gå och fundera mer på att ge honom stryk. Fast det är klart, det är ju lite synd också. Jag ville ju klå upp honom, men jag har inte hunnit det. Han dummade sig ju inte tillräckligt mycket för att jag skulle orka slösa bort min utomordentliga styrka på honom. Han kommer säkert tillbaka någon annan gång och då ska han minsann få!
Men nu är det skönt att han har åkt hem, för nu är allt som vanligt igen. Bara jag, Tilda och mamma här.


Varmt igen

Tilda: Nu är det varmt här igen. Man blir lite slö av det. Så vi slappar mest.
Jag har busat lite med Bamse några gånger. Han är ju inte så farlig. Jag är inte rädd för honom längre, inte ens när jag kissar och han smyger på mig. Fast nu är det för varmt för att busa. Jag måste nog vila lite nu tror jag.

Nya prover

Otis: Mamma sa något om kattdoktorn förut. Att det snart är dags att ta nya prover igen. Jag förstår inte riktigt vad hon menade. Men om det betyder att vi ska åka till det där stället där det är en människa som klämmer och känner på mig och tar bort min fina päls på ena benet, så vill inte jag följa med den här gången. Hon får åka utan mig. Eller så kan hon ju ta med sig den där fjant-katten i stället. De kan ta bort pälsen på hans ben och klämma på honom. Det skulle vara roligt! 

I kväll har vi fått smaka grädde av mamma. Det var smaskigt!


Snälla tanten

Otis: Mamma har varit borta, så snälla tanten har varit här. Hon har gett oss mat och klappat på oss. Hon har gett mig min mäddessin också. Mamma har nog sagt till henne att hon ska ge den till mig. Dumt!  :(
Men nu är mamma hemma igen. Vi har haft mysigt i kväll. Allihopa; mamma, jag, Tilda och fjant-katten.


Smyger på mig

Tilda: Jag blir lite irriterad på den där Bamse ibland. Han smyger ofta på mig när jag kissar! Det tycker inte jag är så roligt! Jag vill faktiskt kissa ifred! Han ligger utanför och väntar, och då blir jag lite rädd för honom. Jag vet ju inte om han ska bråka med mig. Så jag vågar inte gå ut när jag har kissat färdigt. Mamma har fått komma och hjälpa mig flera gånger. Det tycker inte jag är så kul alls! Jag vill faktiskt kissa utan att vara rädd. Hoppas att han ska åka hem till sig snart, så att jag kan kissa när jag vill!

Bara en kvar

Otis: Nu är bara fjant-katten kvar här. Den där mesiga Fällissia åkte hem till sig förut. Hennes människa hämtade henne. När hon satt i sin låda och väntade på sin människa gick Bamse fram till henne, men då fräste och morrade hon åt honom. Där fick han, fjant-katten! Rätt åt honom! Han ska inte tro att han är något, bara för att jag inte har gett honom stryk än. Men det kanske jag gör snart. Jag väntar bara på att han ska dumma sig. Då ska han få.  :)

RSS 2.0