Alla busar med mig

Raven: Jag tycker att det är jobbigt när jag inte får vara ifred. Den andra katten brukar ju jaga mig och busa med mig. Det tycker inte jag är så roligt. De två andra katterna som är här försöker också att jaga mig och busa med mig. Då blir jag arg. Jag fräser åt dem. Då får jag vara ifred en liten stund. Men sedan är det någon av dem som försöker busa med mig igen. Jag tycker inte att de är så snälla mot mig. Alla tre är jobbiga och dumma.

Fest med mat och saker

Raven och Fanta: Vi har haft en sådan där fest igen. Då hade vi saker runt halsen. Det är inte så roligt. Men vi fick smaskig mat och godis att äta. De andra katterna som är här fick också smaskig mat och godis. Men de hade inga saker runt halsen. Vi har fått nya saker att leka med också. Nu har vi många roliga saker. Mammamänniskan säger att vi har för många och att de är överallt. Men det är hon som ger oss sakerna.
 

Vassa klor på människans ben

Fanta: Människan tycker att jag har vassa klor igen. Hon känner dem när jag sträcker ut mig mot hennes ben. Människan vill nog göra dem korta som hon brukar göra ibland. Men jag ska försöka att hålla mig borta när hon tar fram den där speciella saken.

Sover nära huvudet

Raven: Nu sover jag ofta vid mammamänniskans huvud igen. Jag gjorde det mycket förr. Nu har jag börjat att göra det igen. Det är mysigt. Det tycker mammamänniskan också. Hon tycker om att lyssna på mig när jag spinner bredvid henne.
Den andra katten och en av kattpojkarna som är här sover också nära mammamänniskan. Hon kan inte röra sig så mycket när vi ligger där allihopa. Men det gör ingenting. Hon tycker om när vi ligger nära henne. Fast jag har den bästa platsen vid mammamänniskans huvud. Den är bara min.

Sovit hela dagen

Raven: Vi har sovit och vilat hela dagen. Jag och den andra katten och de två kattpojkarna som är här har inte gjort något annat i dag. Vi har bara vilat och sovit. Mammamänniskan har varit hos oss hela dagen och hon har också vilat och sovit. Det har varit lugnt och skönt. Jag tycker om det. Jag vill inte ha en massa bus och bråk. Jag tycker bäst om att vila och sova. Då är det bra att alla andra också vilar och sover.

En annan människas klappar

Fanta: Det har varit en annan människa här i dag. Den människan har inte varit här förut. Hon var snäll. När hon och vår människa satt på den nya klösmöbeln och pratade lade jag mig bredvid henne. Hon klappade mycket på mig. Jag tyckte om det. Det var skönt. Jag låg bredvid henne ända tills hon gick härifrån. Nu får min människa klappa på mig i stället. Det är också skönt och mysigt.

RSS 2.0