Långa och vassa blev korta och inte vassa

Fanta: Människan har gjort våra klor korta igen. Det är synd. Mina klor var jättelånga och jättevassa. Jag tyckte om dem när de var det. Men människan tycker inte att vi ska långa och vassa klor. Hon vill inte att vi ska klösa på hennes saker eller riva varandra. Så nu är mina korta och inte vassa alls. Det är inte bra. Jag vill ha långa och vassa klor så nu måste jag vässa dem igen.

Blött ute

Fanta: Vi vill inte vara ute nu. Det är blött där ute. Mycket blött. Det ramlar ner hela tiden. Det tycker inte vi om. Så vi är inne i stället. Vi väntar på att det ska sluta att vara blött där ute så att vi kan gå ut igen.

Åt smaskig mat mest av alla

Raven: Vi har ätit smaskig mat. Det var gott. Jag åt mest av alla. Vi fick smaskig mat för att de två andra katterna har varit här hos oss länge. Det var bra att vi fick smaskig mat. Men det hade varit bättre om de två andra katterna hade flyttat någon annanstans i stället för att vara här.

Mera inne än ute

Raven: Jag är inte ute lika mycket längre som jag var förut. Jag går ut en stund ibland. Men jag tycker att det är skönt att ligga inne och sova i stället. Jag sover mycket. Jag tycker om att göra det.

Ville mysa i dag

Fanta: I dag ville jag mysa mycket. Först låg jag och sov bredvid den andra katten en lång stund. Det gör inte jag så ofta. Men i dag lade jag mig bredvid henne. Det var mysigt. Sedan låg jag och sov en lång stund bredvid människan när hon satt på klösmöbeln. Då fick jag en massa klappar. Det var skönt. Jag busade lite med en av de andra katterna också. Men jag ville mest mysa i dag.

Blev inget bråk

Raven: Nu försökte en av de där andra katterna som är här att bråka med mig igen. Jag låg och vilade när han sprang fram till mig och skulle bråka. Som tur var såg mammamänniskan det och sade till honom direkt. Då slutade han. Det var bra. Jag tycker om att mammamänniskan är här och kan säga åt dem att sluta att bråka med mig. Fast mammamänniskan tycker att jag måste bli bättre på att säga ifrån själv också. Det gör jag, men då tycker de andra katterna att det är roligt när jag fräser åt dem och bråkar ännu mer med mig. Det tycker inte jag är bra.

Dela mys

Fanta: Jag myser mycket med människan. Det tycker jag om. Men de andra katterna myser också mycket med människan. Det tycker inte jag om. Då blir det mindre mystid med människan för mig. Det är inte bra. Jag vill att människan ska klappa på mig mest. Bara på mig.

Hemma mycket hos oss

Raven: Mammamänniskan är hemma här hos oss nästan hela tiden nu. Det tycker jag om. Hon klappar på oss mycket och vi får en massa gos när vi vill. Det är bra. När de andra katterna är dumma mot mig så säger hon åt dem att sluta. Det är också bra. Jag vill att mammamänniskan ska vara hos oss hela tiden jämt.

RSS 2.0