Mår inte bra

Otis: I dag är jag jättesjuk! Jag bara kräks och kräks hela tiden. Mamma är orolig. Hon har försökt att få mig att äta lite mat, men jag vill inte ha någon. Jag är trött också, så jag ligger mest stilla. När jag inte kräks förstås, och det gör jag ju jättemycket. Jag hoppas att det slutar snart för jag vill inte vara sjuk mer.

Nytt bandasj

Otis: I dag har jag varit hos den där människan igen som mamma kallar för kattdocktorn. Den här gången var det bara mamma och jag, Tilda fick stanna hemma. Jag fick inget stick i nacken, bara ett stort stick i mitt ben. Då rann det ut sådant där rött igen och sedan fick jag ett nytt bandash. Både mamma och den andra människan sa att jag var jätteduktig. Jag vet att jag är det, bra att de vet det också!
I kväll har Tilda och jag fått godis för att jag var så duktig på det där stället, och så fick jag smaka lite glass också. Det var smaskigt!

Andra bollar

Otis: I dag har mamma och jag ätit goda gula bollar igen. Jag fick många! Jag blev alldeles full i magen av alla bollar! De är så smaskiga! Som tur är så tycker inte Tilda om gula bollar, så då blir det flera till mig i stället.  :)

Bollar av kött

Otis: I dag har vi fått något smaskigt att äta. Det var bollar av kött. Fast vi fick inte äta bollarna hela, mamma delade upp dem i små bitar åt oss. Det var gott. Nu slappar vi. Mamma slappar också. Det är skönt att ta det lugnt. Speciellt när man har ätit en massa gott och är mätt i magen. Då måste man vila lite så att man orkar röra sig och äta mera senare.

Saker till oss

Tilda: I dag är det en speciell dag när man får saker. Otis och jag har fått nytt godis. Det var jättegott! Vi kastade i oss massor på en gång! Vi fick en ny mus också. Vi har redan två stycken, men det var en annan färg på den nya. Nu har vi alltså många musar. Men bästa saken i dag var godiset. Det var smaskigt.
Mamma satte på oss röda saker om halsen när vi fick våra grejer. Det gör hon varje gång när det är den här dagen. Sedan skulle mamma ta en bild på oss med de röda sakerna på oss brevid vårt godis och nya musen, men vi ville inte det. Då tog mamma en bild på den nya musen i stället.


Vår vän

Otis: I dag har mamma pratat om vår vän Hobbe. Han bodde med oss förut, men nu är han i katthimlen. Det är jättelänge sedan han flyttade dit. I dag är det tydligen en speciell dag som har med Hobbe att göra. Mamma har tänt en sådan där grej som brinner och som vi inte får gå nära.

Orättvist

Tilda: Jag undrar vad det är som Otis får av mamma varje dag. Varför får inte jag också det?

Spottade ut

Otis: Mamma ger mig sådan där mäddessin varje dag. I dag när hon gav mig den så spottade jag ut den! Jag ville inte ha den. Men mamma tog upp den och stoppade in den långt bak i munnen på mig igen så jag var tvungen att svälja. Jag förstår inte varför jag ska äta den varje dag. Jag vill inte ha den, den är ju inte mumsig! Nej, jag vill ha godis i stället!

Vitt igen

Tilda: I dag har det ramlat ner sådana där vita grejer igen. Ute alltså, inte här inne.  Det har ramlat väldigt många, så nu är det vitt på allting.
Vi har slappat väldigt mycket i dag. Mamma och jag har legat och sovit en lång stund. Det var mysigt. Otis sov också, fast inte brevid oss. Nu ska vi snart äta lite och sedan ska jag sova mera.


Mäddessin

Otis: Nu har jag fått den där mäddessinen. Jag blev jättebesviken. Det var varken mat eller godis, det var inget mumsigt alls.  :(  Nej, det var en liten liten grej som jag skulle svälja. Jag ville inte äta den för den såg inte ut som något smaskigt, så när mamma la den framför mig så struntade jag i den. Då tog mamma den där mäddessinen och stoppade in den långt in i min mun så att jag var tvungen att svälja den. Den smakade ingenting. Sedan sa mamma att jag ska äta en sådan mäddessin varje dag resten av mitt liv!
Vi la en mäddessin brevid en godis och tog en bild på den för att visa hur liten den är. Jag åt upp godisen.  :)


Jag ska få något

Otis: Mamma berättade förut att hon hade pratat med den där människan som klämde och kände på mig när vi var på det där stället för några dagar sedan. Människan hade sagt att jag ska få något som kallas mäddessin. Jag ska tydligen äta det. Jag undrar vad mäddessin är för något? Kanske något gott godis? Eller riktigt mumsig mat? Varför ska bara jag få det och inte Tilda? Det kanske är för att jag är en så stilig kille.  :)

Flera stick

Otis: I dag har vi fått stick i nacken. Jag hoppades på att mamma skulle ha glömt bort det för hon har inte pratat om det på ett tag. Men i dag stoppade hon in oss i lådan och sedan i den stora lådan som låter och skakar lite. När vi hade suttit där ett tag gick vi ut och då var vi på det där stället där det är människor som tittar på oss och klämmer och känner lite på oss. Tilda och jag fick varsitt stick i nacken. Men jag fick ett stort stick på mitt ben också! Precis som förra gången vi var där. En människa höll i mig och en annan människa tog bort lite av min fina päls på mitt ben!  :(  Sedan stack människan mig där pälsen var borta. Det gjorde ont och det rann ut något rött från hålet av sticket. Det rann mycket och människan hällde det i konstiga saker. Men det gjorde ont på mig, så jag skrek lite!  :(  Efter det fick jag ett sådant där bandasj som jag fick förra gången också. Men den här gången var det en annan färg på bandaschet. Efter det satt vi i lådan i lådan en stund igen och sedan var vi hemma. När vi kom hem fick vi godis av mamma för att vi var duktiga hos de där människorna, och mamma sa flera gånger att hon är stolt över mig.  :)
Mamma tog bilder på mitt bandash så att jag kan visa det.


Är på min vakt

Tilda: Mamma klippte klorna på Otis förut. Jag vet att hon kommer att försöka klippa mina klor också, så nu håller jag mig undan. Hon ska inte tro att det ska bli lätt att klippa mina! Jag är på min vakt!

Lat

Tilda: Jag är så lat nu för tiden. Jag bara slappar och sover. Jag äter lite ibland också så klart, och så myser jag massor med mamma. Jag busar också lite, fast bara ibland. Men när jag inte äter, myser eller busar så tar jag det bara lugnt och sover mycket. Det är skönt att sova och lata sig. Det är ju det en katt är bra på, och jag är väldigt bra på det! Jag har sovit hela kvällen, och nu ska jag vila lite innan det är dags att fortsätta sova.  :)

Kalas

Otis: I kväll har vi haft ett riktigt kalas! Det är nämligen äntligen min födelsedag i dag!  :)  Först fick vi smaka jättegod kyckling av mamma. Sedan firade vi mig med den där goda fisken som vi alltid får när någon fyller år. Efter det fick vi olika sorters godis också! Tilda åt som vanligt inte upp allt sitt godis så då åt jag hennes också.  :)  Det tyckte jag att jag hade rätt till, det är ju min födelsedag!
Tydligen så fyller jag 15 människoår. Enligt mamma så är det ganska gammalt för en katt. Men jag känner mig inte ett dugg gammal; efter allt god mat och smaskigt godis så lekte jag en stund. Så det så! Stilig är jag också!

Jag vill visa det mumsiga vi fick så mamma hjälpte mig att ta bilder på det. Titta så gott det ser ut!
RSS 2.0