Ny fast gammal människa

Fanta: I går var det en annan människa här. Jag kände inte igen den människan. Men jag träffade tydligen den människan när jag var en väldigt liten liten katt. Det kommer inte jag ihåg. Människan var snäll. Jag låg bredvid henne när hon satt på den stora klösmöbeln. Hon klappade mycket på mig. Det var skönt. Hon sade att jag är söt. Det vet jag att jag är.

Många olika saker att svälja

Raven: Mammamänniskan stoppar in så många olika saker i min mun som jag måste svälja. Jag måste svälja saker många gånger varje dag. Det är inte roligt. Ibland spottar jag ut dem. Men då brukar mammamänniskan se det och stoppa in dem igen. Några gånger har jag lyckats att spotta ut dem utan att hon har sett det. Då har hon hittat dem en lång stund efteråt och då har hon inte vetat vilken av gångerna som jag inte svalde. Det är bra. Jag ska försöka att göra det fler gånger.

Ute lite igen

Fanta: I dag var jag ute en liten stund igen. Det var bara jag som var ute. De andra katterna tyckte att det var för kallt. Jag var ute ensam en stund tills människan sade att jag skulle komma in. Hon tyckte att det blev kallt inne när jag var ute. Så då gick jag in till de andra katterna så att människan kunde stänga.

Ska göra som den andra katten

Fanta: Människan har gjort våra klor korta igen. Det är dumt. Först gjorde hon klorna korta på den andra katten. Sedan gjorde hon mina klor korta. Jag var stilla hela tiden. Jag var så duktig. Det tyckte människan också. När hon var klar med mina klor skulle hon göra klorna korta på de två pojkkatterna som är här. Det fick hon inte. Hon försökte med den ena katten men han sprattlade jättemycket och tog sig loss. Så han fick behålla sina långa och vassa klor. Då fick den andra katten också behålla sina. Nästa gång människan ska göra våra klor korta ska jag prova att göra likadant som han gjorde. Då kanske jag också får behålla mina långa och vassa klor.

Pojkarna ligger nära

Raven: Jag ligger ofta och sover på mammamänniskans stora sovplats när hon inte ligger där. De andra katterna brukar också ligga på den. Ibland ligger de två pojkkatterna nära mig. Det går bra. De får ligga nära mig. De brukar inte bråka med mig när vi sover. Men de får inte ligga för nära. Om de gör det så flyttar jag på mig. För jag vill inte att de ska börja att busa med mig när jag vilar.

Busar med en rund

Fanta: Jag har busat mycket med en av de runda sakerna som rullar igen. Det är roligt. Det var länge sedan jag gjorde det. Men nu gör jag det igen. Jag busar ensam. Men de andra katterna tittar på mig ibland när jag gör det. De vill säkert också busa för de ser hur roligt jag har. Men då får de busa med de andra runda sakerna som rullar. Vi har många.

Tvättar den andra

Raven: Jag tvättade den andra katten lite förut. Jag brukar göra det ibland. Hon blir ren och fin då. Hon tycker om när jag tvättar henne. Jag brukar tvätta mammamänniskan också. Jag tycker om att tvätta andra. Jag tycker att det är roligt.

Två nya människor åt mat

Fanta: I går var det två andra människor här. De har inte varit här förut. De stannade en lång stund och åt mycket mat med vår människa. En av människorna klappade mycket på mig. Det tyckte jag om. Sedan började det att låta otäckt ute. Det small högt flera gånger en lång stund. När det hade slutat att låta gick människorna. Då var vår människa trött och vi var också trötta efter allt som hade hänt. Alla sov länge, människan också.

RSS 2.0