Hjälper människan med de små sakerna

Fanta: Ibland gör människan något med väldigt små saker. Det är jättemånga små saker som människan lägger bredvid varandra. Ibland hjälper jag henne. Det tycker hon är bra. Jag är duktig. Men när jag tar en liten bit och springer iväg med den så springer människan efter mig för att ta tillbaka biten. När jag drar med tassen över bitar så att de flyttar på sig så lägger människan tillbaka dem och säger att jag inte får hjälpa till mera. Men jag tycker att det blir bättre när jag hjälper till.
 

Alla har egna platser

Raven: Jag och den andra katten som bor här och de två andra katterna har våra egna favoritplatser som vi ligger på. Ingen vill ligga på någon annans plats. Det är bra. Då blir det inget bråk. Mammamänniskan tycker också att det är bra att vi har våra egna platser. Då vet hon var vi är när vi ligger och vilar.

Katterna kom tillbaka

Fanta: Människan tog med sig de andra två katterna när hon gick. Det var bra. Men när människan kom tillbaka hade hon med sig båda katterna igen. Jag trodde att de skulle bo någon annanstans nu. Men de ska visst vara här en stund till. Människan sa att de hade varit hos de där andra människorna som klämmer och känner på katter. De var hungriga när de kom tillbaka. Då fick de smaskig mat. Det fick inte vi. Det var dumt. Men vi fick klappar i stället.

Fortfarande bättre i magen

Raven: Min mage mår fortfarande bättre. Det är bra. Mammamänniskan tycker också att det är väldigt bra. Så jag får fortsätta att äta den nya maten som är bra för min mage. Den är ganska god. Men jag vill ha lite godis också.

En ny stor sak till

Fanta: Nu har människan satt ihop flera saker till en stor sak igen. Vi har många nya stora saker här nu. Människan sa att det här var den sista. Hon ska inte sätta ihop flera nu. En av de nya sakerna vässar vi klorna på. Det får vi inte. Men det gör vi ändå.

En liten människa

Fanta: Det har varit två andra människor här. En stor människa och en människa som var lite mindre. Den lilla människan var snäll. Hon lekte och busade massor med mig. Det var roligt. Hon klappade på mig och lyfte upp mig. Men det var roligast när hon busade med mig. Det tyckte jag om. När människorna gick var jag trött. Jag lade mig och sov en lång stund. Det var jobbigt att busa så mycket. Jag har inte orkat att busa mer efter det. Jag är fortfarande trött så jag ska fortsätta att vila nu.

Ny mat och bra mage

Raven: Min mage mår bättre. Jag äter en ny mat som magen tycker om. Mammamänniskan är glad att min mage mår bättre nu. Så jag ska fortsätta äta den nya maten.

RSS 2.0