Vill ha kvar pälsen

Otis: Jag har haft mycket mys med mamma i dag. Jag tycker om det. Mamma tycker också om det. Men i det ena myset sa mamma att hon ska ta bort lite av min päls igen. Då gick jag. Jag vill ha kvar min fina päls. Mamma säger att min fina päls blir ännu finare om hon får ta bort lite av den. Men jag vill ha kvar min päls som den är. I nästa myset sa inte mamma något mer om min päls. Jag hoppas att hon har glömt bort att hon vill göra något med min fina päls.

Ute igen

Otis: Jag var ute i dag! Det var roligt. Det var varmt och skönt. Jag åt lite sådant där grönt igen. Jag gick runt och tittade lite. Jag tycker om att vara ute.
Nu har jag ätit kyckling. Det är så gott! Jag åt massor med kyckling så nu är min mage alldeles full. Jag måste vila lite nu. Man blir trött av att vara ute och att äta kyckling.

Min plats

Raven: Nu kan jag ligga på min plats igen. När Bamse var här låg han nära min plats. Då låg jag på en annan plats för jag ville inte sova så nära honom. Men nu när Bamse inte är här kan jag ligga och sova på min vanliga plats igen. Fast jag ligger på många platser. Det är skönt att sova på olika platser.

Ny god mat

Raven: Otis och jag har fått en ny sorts mat. Den är god. Fast man blir lite konstig i magen av den. Människamamma sa att vi inte ska få mer av den maten när den är slut, för att den inte är så bra för våra magar. Det är synd för den är ju god. Så jag hoppas att den räcker länge.

Ingen fjant kvar

Otis: Nu har fjantkatten Bamse åkt hem till sina människor. Bra. Fast jag hann inte klå upp honom innan han gick. Det är tråkigt. Jag tycker att han behöver få lite stryk. För jag vill att han ska förstå att han inte är en lika stilig och bra katt som jag är. Mamma säger att fjanten Bamse också är en fin katt. Men det tycker inte jag.

Klappar och korta klor

Raven: När jag låg och vilade klappade människamamma på mig. Samtidigt som hon klappade på mig gjorde hon mina klor korta. Det tyckte inte jag om. Men det var skönt att få en massa klappar så jag låg kvar en stund. Fast när många klor hade blivit korta gick jag. Jag ville ha bara klappar. Nu är många klor korta och några klor är vassa. Jag måste göra alla klor vassa igen.

Tog bort päls

Otis: Mamma har kammat min fina päls igen. Fast den här gången tog hon bort lite av den också. Det tyckte inte jag om! Hon sa att den inte var så fin där. Den var tovig. Jag vet inte vad det betyder. Jag har ju alltid fin päls! Men mamma sa att den skulle bli fin igen efter att hon hade kammat på den. Jag gillade inte alls det hon gjorde med min päls nu. Jag tycker att min päls är fin som den är!

Nya saker i munnen

Raven: Människanmamma stoppar in saker i min mun igen som jag måste svälja. Det är inte lika stora saker som de andra, men jag vill inte äta de här heller. Om jag spottar ut sakerna så stoppar mammamänniskan in dem igen. Så jag måste äta dem. Det är inte så roligt.

RSS 2.0